Ver voorbij de preutsheid

Entertainment

Ver voorbij de preutsheid

Door -

Deel dit artikel

De nieuwe song van Cardi B en Megan Thee Stallion is in alle opzichten een regelrechte opsteker. Mick Boskamp legt uit waarom.

Whores in this house

There's some whores in this house

There's some whores in this house

There's some whores in this house (Hol' up)

I said certified freak, seven days a week

Wet-ass pussy, make that pullout game weak, woo (Ah)

Hallelujah! Hoor en zie ik het nou goed? Is die nieuwe track van Cardi B. en Megan Thee Stallion doorweekt van ranzige geiligheid? In een wereld die toch al aan het verpreutsen was en door de nieuwe anderhalve meter maatschappij helemaal afgleed naar de angstvallige kuisheid van het Victoriaanse tijdperk moet ik zeggen dat ik de track WAP (afkorting van jeweetwel) in alle opzichten een flinke opsteker vind.

Yeah, yeah, yeah, yeah

Yeah, you fuckin' with some wet-ass pussy

Bring a bucket and a mop for this wet-ass pussy

Give me everything you got for this wet-ass pussy

Ik ben niet de enige die in zijn sas is met de nieuwe knaller van die twee deugnieten. De video is op Youtube in drie dagen tijd maar liefst 60 miljoen keer bekeken. Dus dat er geen behoefte aan seksuele uitingen is, kan naar het land der fabelen worden verwezen. Niets menselijks is ons vreemd en zonder de drang tot voorplanting, al dan niet gestimuleerd door een prettig gevoel in het vooronder, hadden we niets menselijks meer. Sterker nog: denk je werkelijk dat er net zoveel kinderen op de wereld werden gebracht als het productieproces uit zichzelf op gang moest komen? Denk daar maar eens even over na.

Spit in my mouth, look in my eyes

This pussy is wet, come take a dive

Tie me up like I'm surprised

Let's roleplay, I'll wear a disguise

I want you to park that big Mack truck right in this little garage

Weet je wat ik eerlijk gezegd ook zo fijn vind? Dat het vrouwen zijn die dit zingen. Stel je voor dat een vent had gezongen: I want to park my big Mack truck right in your little garage. Dan waren de rapen in dit tijdperk gaar geweest! En dan is er nog de controverse met Kylie Jenner die in de clip zit en zich de zwarte cultuur zou toe-eigenen. Dat is natuurlijk je reinste bullshit, want Kylie heeft zich niet opgedrongen, die is gewoon gevraagd door de producenten en door Cardi B. zelf. Daarnaast zouden Afro-Amerikanen helemaal niet moeten klagen in dit opzicht, want ze hebben tenslotte het muziekspel gewonnen. Zwarte mensen domineren het eindproduct, de muziek, over de hele wereld. Want het zijn niet alleen Engels sprekende mensen die rappen. 

He got a beard, well, I'm tryna wet it

I let him taste it, now he diabetic

I don't wanna spit, I wanna gulp

I wanna gag, I wanna choke

I want you to touch that lil' dangly thing that swing in the back of my throat

My head game is fire, punani Dasani

Waarom stierf rock? In de eerste plaats door een weigering om het internet te omarmen, rockers geloven nog steeds dat streaming de duivel is, terwijl rappers de toekomst erin zagen en uiteindelijk de streamingdiensten domineerden. Je omarmt de toekomst, je klaagt er niet over. En rock werd een karikatuur van zichzelf. Het is niet eens meer "rock". Er is Active Rock, waar een harder randje wordt gebruikt om aan te tonen dat het gewoon niet hetzelfde oude ding is, ook al kiezen veel oude rockluisteraars niet voor dit agressieve, vaak atonale geluid, laat staan dat jongeren de moeite nemen om te luisteren. Nee, je hebt iets onmiskenbaars nodig. Zoiets als WAP. Waarin meisjes de mantel van de jongens hebben gestolen. Ze namen hun spel, verdraaiden het, verbeterden het en bezaten het. Wat doen kunstenaars? Die nemen het leven, verdraaien het en laten ons naar onszelf kijken, zetten ons aan het denken. Kunst roept vragen op. Kunst daagt taboes uit. Kunst raakt je zowel in je hoofd als in het hart en soms in de onderbuik.

Put him on his knees, give him somethin' to believe in

Never lost a fight, but I'm lookin' for a beatin'

In the food chain, I'm the one that eat ya

If he ate my ass, he's a bottom-feeder

WAP is kunst.

Deel dit artikel