The Voice Senior: Our Choice 2!

Entertainment

The Voice Senior: Our Choice 2!

Door -

Deel dit artikel

We zijn eens goed voor The Voice Senior gaan zitten. En we hebben onze 50méér ogen en 50plus oren goed de kost gegeven. Welk weergaloos 50+ talent zette onze schietstoel in werking? De alom geprezen Lou Prince? Annet Hesterman? René Bishop? Our Voice Senior-Choice 2 is...

The Voice Senior, en dus 50plus op tv, scoort als een tierelier. Mick meldde het al in zijn column ‘De krachtige Voice van 50méér’. En we hebben afgelopen vrijdag wederom met open ogen, oren en mond zitten te kijken. Daarom vanaf nu iedere week op Mannenzaken – deze keer nog op maandag, maar vanaf volgende week op zaterdag – een Mannenzaken-ode aan de man of vrouw die Our Choice van de afgelopen aflevering van The Voice Senior is.

Na 14 seconden was het ‘bekeken’ bij Our Choice 2

De vakjury wachtte tot de hoge noot op 1 minuut 24 seconden. Dat noemen we op safe spelen. Begrijpelijk, de belangen zijn groot. Want tot nu toe heeft bijna iedere deelnemer aan de Blind Auditions van The Voice Senior potentie en er zijn nog twee Blind Auditions te gaan. En als die de lijn van de eerste afleveringen doortrekken, dan staat ons nog een heleboel 50-plus vuurwerk te wachten!

Maar Grote liefde en ik hadden afgelopen vrijdag welgeteld twaalf seconden nodig voor Our Choice. Exact na 12 seconden keken we elkaar indringend aan (we hebben het geklokt). Twee knikjes en twee seconden later stond de stopwatch stil op 14 seconden. Het werd daardoor op de tweede avond van The Voice Senior geen close call voor Our Choice. Want nummer twee Annet Hesterman eindigde op 33 seconden, op de voet gevolgd door Peter Joosten (37), Marjolein Gabel (40) en Wil Nelemans (41).

Growing old gracefully

Our Choice René Bishop (71 jaar) deed iets bijzonders waar the Righteous Brothers twee stemmen voor nodig hadden: hij zong in zijn uppie de klassieker Unchained Melody recht ons hart in. Daarbij stond er een smaak- en stijlvol geklede man op de bühne. Dat zien we graag. Met een uitstraling die de Engelsen zo mooi omschrijven als gracefully growing old. Want een geweldige stem is één ding, een sublieme stage appearance is minstens net zo belangrijk. En dat heeft René Bishop. Hij is charmant en oogt beschaafd gesoigneerd; hij komt zelfbewust en toch bescheiden over... Als ‘ie niet al 72 jaar was, zou hij de ideale schoonzoon zijn. Kortom, een artiest waar je als producer je vingers bij aflikt. Als kers op de taart zong René uit de losse pols nog even een duet met zijn zoon Rhandy, waarbij de vader-zoon-trots over en weer van het scherm spatte. En eerlijk is eerlijk, dat nam mij als trotse vader van twee prachtzonen en één cadeauzoon extra voor ‘m in.

 

Deel dit artikel