The Voice Senior: Our Choice 2! (deel 2)

Entertainment

The Voice Senior: Our Choice 2! (deel 2)

Door -

Deel dit artikel

We zijn eens goed voor The Voice Senior gaan zitten. En we hebben onze 50méér ogen en 50plus oren goed de kost gegeven. Welk weergaloos 50+ talent pakt ons helemaal in? Vandaag de bloedstollende Knockouts.

En toen waren de stoelen gedraaid en was het gisterenavond tijd voor The Knockouts. Het werd een zenuwslopende zit. Want The Voice Senior had in de voorrondes zoveel talent opgeleverd, dat we met bloedend hart afscheid moesten nemen van artiesten, die het stuk voor stuk verdienden om in de finale van volgende week te komen.

Net een streepje voor 

Wat te denken van Cees Geluk die een nagenoeg perfecte versie van You Can Leave Your Hat On zong, een nummer van Randy Newman dat een monsterhit voor Joe Cocker werd? Of de soepel gevooisde René Bishop, notabene de favoriet van Willem en zijn Grote Liefde van vorige week, die het dit keer aandurfde om in zijn eentje het duet Perhaps Love van Placido Domingo en John Denver te zingen? Beide mannen moesten het veld ruimen voor zangeres en zangeressen, die net een streepje voor hadden. In stemkracht (zoals die van loeboei Lain Barnier met Roxanne), presence (van de gedoodverfde favoriet Jimi Bellmartin met Soul Man), performance (van Mick en Henk met Soul Man) en originaliteit.

Een compleet eigen draai

De meest originele performance van de avond, tevens favoriet van mijn lief en mij, was van de 71-jarige Noble, die Al Green's Let's Stay Together (opvallend veel soulklassiekers in The Knockouts!) een compleet eigen draai gaf en uit haar tenen liet komen. Want daar schortte het nog weleens aan bij de rest van de deelnemers, die hier en daar teveel hingen aan de interpretaties van de originators. Wat schetste onze verbazing toen bleek dat Marianne Noble uit Dordrecht komt, waar we The Voice keken, want ze is een stadsgenoot van mijn lief. Hoe dichter bij Dordt, hoe leuker het wordt! Martijn Krabbé, de 50plus charmeur (hij is dit jaar 50 geworden) fluisterde in de microfoon dat hij verliefd was geworden op haar en dat konden we wel begrijpen, want Noble is een innemende, non-nonsense persoonlijkheid, een echte Dordtse... 

Een muzikale prijs voor de Mannenzaken-lezer

Vrijdag wordt de vierde en laatste aflevering van The Voice Senior uitgezonden. Van de acht overgebleven deelnemers blijven er aan het eind van die uitzending nog vier over. In RTL Late Night wordt diezelfde avond live de winnaar of winnares bekendgemaakt. Diegene mag een EP opnemen en krijgt deze op vinyl uitgereikt. Daarnaast mag hij of zij optreden op het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome. Maar voor een lezer van Mannenzaken hebben we ook een prijs. Een muzikale prijs die alles met de tijdloze muziek van The Voice Senior te maken heeft. Daar komen we begin van de week op terug!

Hier Let's Stay Together van Noble:

Deel dit artikel