The Voice Senior - De Finale!

Entertainment

The Voice Senior - De Finale!

Door -

Deel dit artikel

Op de morning after de finale van The Voice Senior, geven Boskamp en Schouten onafhankelijk van elkaar – is weer eens wat anders - hun mening over de uitslag.

 

Mick Boskamp:

Ik vond het een zegen, dat getalkshow na afloop

De kritiek van tevoren om de winnaar van The Voice Senior In RTL Late Night bekend te maken, was niet voor de poes. Het zou alleen maar bedoeld zijn om de tegenvallende kijkcijfers van Twan Huys op te krikken. Hetgeen met 1.687.000 kijkers en een nummer 2 positie op de dag top 25 ook aardig gelukt is (de nummer 1 met ruim 2 miljoen was natuurlijk de uitzending van The Voice Senior zelf).

Maar ik vond het juist een zegen, dat getalkshow na afloop. Want meestal gaat een finale van een zang- of danswedstrijd als een nachtkaars uit. Zo'n laatste ijzig spannende aflevering eindigt met fotografen die zich verdringen om de winnaar zo blij mogelijk vast te leggen en dat was het dan. Nu kon er lekker worden nagetafeld en gepraat, ook nog eens met John de Mol erbij, waardoor de inside- en backstage verhalen en de humor lekker loskwamen. Die aandacht hadden de finalisten van deze triomftocht voor de 50plusser ook ruimschoots verdiend. De Mol vertelde recht voor z'n raap dat dit zijn favoriete The Voice-editie was. Want met bijzondere mensen met levenservaring- en een levensverhaal.

Een 71-jarige Dordtse die gepokt en gemazeld vanuit haar tenen puur naturel de blues omhoog liet borrelen.

In dat opzicht was mijn hoop gevestigd op Noble als winnares. Een 71-jarige Dordtse die gepokt en gemazeld vanuit haar tenen puur naturel de blues omhoog liet borrelen en zo in mijn optiek de nieuwe, oudere versie van Amy Winehouse werd. Maar dat de tranen plengende Jimi het werd, was eigenlijk ook prima. Die gast heeft tenslotte een wereldstem en een wereldverhaal (lang voor zieke moeder zorgen, geen tijd voor zangcarrière).

Conclusie: het wordt leuk de komende tijd in het clubcircuit en volgend jaar zal het een stuk drukker zijn bij de audities voor The Voice Senior.

 

Willem Schouten:

Na Jimi's fenomenale slotakkoord was het wat mij betreft een gelopen koers

Het werd een gekke finaleavond in Huize Mannenzaken te Amsterdam. Onze vaste beeld & geluid (plus internet) leverancier XS4ALL had namelijk besloten om op de dag van De Finale het zenderpakket te wijzigen. Ik kwam er een half uur voor de uitzending achter dat de tv-ontvanger van zijn oude software moest worden verlost, en gevoed met nieuwe. Dat ging niet helemaal goed. Een ongelukkige knopkeuze in het resetten van de Fritzbox router (want die moest dus ook even worden aangepast) zorgde er zelfs voor dat we digitaal volkomen van de buitenwereld werden afgesloten. Inmiddels was er een uur verstreken...

Kun je je voorstellen wat er zich gisterenavond bij de XS4ALL-helpdesk afspeelde? Gelukkig kreeg ik na een half uur wachten een geniale helpdesker aan de lijn. Voor mij de échte winnaar van gisterenavond. Zijn ‘Het is vanavond inderdaad een tikje hectisch’ is voor mij het understatement van de week.

‘Jimi is de nieuwe held van de Molukse gemeenschap in Nederland. Dat moet je niet onderschatten.’

Van top tot teen gereset vielen Grote Liefde en ik precies op het moment in de uitzending dat de heren Goor & Geer hun finale keuze bekend maakten. Jimi! Voluit Jimi Bellmartin geheten. En ik kan er verder kort over zijn... Nadat Jimi als laatste van de vier finalisten zijn fenomenale slotakkoord eruit had geknald – heb je de verbijsterde uitdrukking op de gezichten van Geer & Goor gezien? – was het wat mij betreft een gelopen koers. En wel hierom: Jimi is een wereldmens en wereldzanger; én hij is de nieuwe held van de Molukse gemeenschap in Nederland. Dat laatste moet je niet onderschatten. We plaatsen eerder dit jaar een mooi stuk over Massada (De ritme trein die Massada heet) op Mannenzaken en we kregen via onze Facebookpagina ongelofelijk veel positieve reacties. En die mooie Molukse mensen hebben gisterenavond hun nieuwe held gekozen. Live in Late Night.

En 50plusser John de Mol (van 1955, een uitstekend bouwjaar al zeg ik het zelf) zag er persoonlijk op toe dat het goed was. Volgend jaar weer. En wat ons betreft méér.

Deel dit artikel