Spectaculaire Queen trailer

Entertainment

Spectaculaire Queen trailer

Door -

Deel dit artikel

Op 2 november gaat de langverwachte speelfilm over Queen in première. De trailer is nu te zien en die belooft een boel goeds, vindt MZ's muziekkenner Boskamp.

Nou, kenner. Ik heb wel een paar flinke muziek-blunders gemaakt in mijn leven. Jeroen van Inkel heeft er nog wel eens lachend aan gerefereerd in zijn radio-programma dat ik ooit een single van een Amerikaanse artiest in de Hitkrant besprak en toen eindigde met 'Als dit een hit wordt, dan weet ik het niet meer.' Ik wist het dus echt niet meer, want die single heette Paradise By The Dashboard Light.

Persoonlijke favorieten

Met Queen gebeurde er eigenlijk iets soortgelijks. Niet dat ik er ooit iets negatiefs over heb geschreven, maar al die jaren dat de groep bestond in de originele bezetting, dus met de nog springlevende Freddie Mercury in de gelederen, vond ik de muziek niet interessant. Maar anno nu heb ik de schade wat dat betreft flink ingehaald en is er eigenlijk geen song die ik niet beter dan goed vind. Met als persoonlijke favorieten Bohemian Rhapsody (duh!), het ontroerende en breekbare The Show Must Go On (het ging toen al niet zo goed met Freddie) en mijn absolute nummer 1 Somebody To Love, waarin climax op climax wordt gestapeld. Over tijdloze muziek gesproken.

Het goede nieuws

Met grote spanning kijk ik dan ook uit naar Bohemian Rhapsody, de speelfilm over Queen, die op 2 november in première gaat en waarvan 16 uur geleden zonder al te veel poespas de trailer online kwam. De productie van de film, die begint in de vroege jaren van de groep en eindigt met het triomfantelijke Live AID optreden in 1985, ging overigens niet van een leien dakje. Zo werd halverwege de opnames regisseur Bryan Singer (The Usual Suspects, X-Men) ontslagen en vervangen door Dexter Fletcher. En verliet Sacha Baron Cohen, die aanvankelijk Freddie zou spelen, het project wegens creatieve meningsverschillen. Het goede nieuws is dat Mr. Robot-acteur Rami Malek naar het schijnt een geweldige hoofdrol speelt.

De trailer (zie onder) belooft in ieder geval een boel goeds, met als hoogtepunt een conversatie van Freddie met de man die in de studio beweert dat Bohemian Rhapsody met zijn 6 minuten veel te lang is. De reactie van de zanger: 'I pity your wife if you think six minutes is forever...'

Deel dit artikel