Slappe hap

Entertainment

Slappe hap

Door -

Deel dit artikel

'Het was me het weekje wel weer. Als er nou iets opvalt terwijl ik het vaderlandse nieuws tot mij neem, genietend van een koud biertje op het Thaise strand, dan is het wel hoe enorm vertrut Nederland is.' Onze Azië-correspondent moet even wat kwijt.  

Je zou bijna gaan denken dat er ergens een envelop met inhoud onder tafel doorgeschoven is.

En niet alleen Nederland is vertrut, het lijkt wel of heel Europa last heeft van dit fenomeen. Een paar voorbeelden.

Allereerst was daar het Eurovisie Songfestival. Vroeger, toen alles veel beter was, was dat een eenmalig avondvullend programma en dan was je er van af. Tegenwoordig lijkt het een evenement dat over meerdere weken is uitgesmeerd, op radio 2 bleven ze er maar over door emmeren in ieder geval. Maar goed, ik gun homo’s ook hun feestje, soit. Nu is dat festival altijd al een wat lullig en stoffig concept geweest, maar wat er dit jaar op volgde sloeg alles. De Italiaanse winnaar werd beschuldigd van drugsgebruik - stel je voor, rock muzikanten die een lijntje doen! De zanger van de band ontkende dit in alle toonaarden en deed vervolgens ook nog eens een test om zijn onschuld aan te tonen, als ware het de Tour de France. De rocker bleek ‘clean’ en de Songfestival-fans konden weer opgelucht adem halen. Herman Brood moet zich in zijn graf hebben omgedraaid.

Met raketwerpers

Bij onze zuiderburen was men in rep en roer omdat een soldaat en tevens viruswappie het land onveilig maakt, met raketwerpers nog wel. Het Belgische leger is al meer dan een week met man en macht op zoek naar de wappie, maar heeft ten tijde van dit schrijven nog geen spoor van hem gevonden. Als je met een heel leger niet één van je eigen soldaten op je eigen grondgebied terug kunt vinden, dan geeft dat toch te denken. Maar wellicht zit hij al lang en breed op een zojuist geopend Nederlands terrasje van een biertje te genieten, want van politie en defensie in Nederland valt ook weinig te vrezen natuurlijk, alhoewel viruswappies daar weer wel hard aangepakt worden.

Nog verder naar het zuiden, op Ibiza, was er een Nederlandse rapper die meende zijn hotelkamer te moeten verbouwen en zijn vriendin tot bloedens toe te moeten aftuigen. Gelukkig was daar de Guardia Civil, die de rapper geboeid in een cel smeet, en terecht. Dat de Guardia Civil ook niet meer is wat het ooit was, bleek wel toen diezelfde rapper een dag later gewoon weer vrolijk rond liep op het strand. Je zou bijna gaan denken dat er ergens een envelop met inhoud onder tafel doorgeschoven is.

Speciale showeffecten

Om de truttigheid een halt toe te roepen, stel ik voor dat volgend jaar die Lil’ Kleine naar het Songfestival gaat; of je muzikaal iets in je mars hebt, schijnt er weinig toe te doen en dan hebben we in ieder geval weer een echte drinkende, snuivende en vrouwen meppende muzikant. Wellicht kan die Belg dan voor wat speciale showeffecten zorgen met zijn raketwerpers. Hopelijk komt het dan toch weer een beetje goed met Nederland in 2022.

Deel dit artikel