Schuilen met Netflix

Entertainment

Schuilen met Netflix

Door -

Deel dit artikel

Er raast een storm over Nederland. En je weet wat je dan te doen staat. Lekker op de bank met een dekentje naar Netflix kijken.

De mini-serie, bestaande uit vier bloedstollende afleveringen, laat zien hoe de enorme opiaten-crisis tot stand kon komen in de VS. 

En als je daar zo zit of ligt, dan kun je met het tumult buiten onmogelijk naar een Art House-film kijken. Dan moet je worden meegesleept in verhaal. En deze docu-serie is helemaal spekkie naar Ciara's bekkie! The Pharmacist gaat over apotheker Dan Schneider uit Louisiana die de moordenaars op zijn zoon probeert op te achterhalen.

De jongen is vermoord tijdens een uit de hand gelopen drugsdeal en volgens Dan doet de politie veel te weinig, met een houding van ‘boontje komt om zijn loontje’. Je raadt het al: de woedende vader ontdekt al snel dat de dood van zijn zoon slechts een klein puzzelstukje is in een veel grotere misstand.

Verplichte kost en een eye-opener

Een groot aantal tieners uit zijn omgeving zijn verslaafd aan drugs die vanuit een onverwachte hoek op de markt worden gebracht: via een collega van Dan, oftewel, een andere apotheker. Hij zet alles op alles om de situatie aan het licht te brengen, maar wanneer de FBI betrokken raakt dreigt alles in het honderd te lopen.

De mini-serie, bestaande uit vier bloedstollende afleveringen, laat zien hoe de enorme opiaten-crisis tot stand kon komen in de VS. Verplichte kost en een eye-opener voor mensen die direct of indirect met verslaving te maken hebben. En dat zijn er meer dan je denkt in Nederland en de rest van de wereld.

Op het puntje van je stoel

En als je die bekeken hebt, houd je misschien een kleine plaspauze of doe je er – als je met z'n tweeën aan het kijken bent – iets anders mee en ga je daarna naar de volgende serie – dit keer fictie – die minstens zo spannend is: the Stranger. Een Engelsman, woonachtig in Manchester, drinkt op een dag wat aan de bar van de kantine van de voetbalclub waar zijn zijn twee zoons spelen. 

Als vervolgens een jonge, mooie vrouw naast hem komt zitten en vertelt dat zijn vrouw die een miskraam heeft gehad, heeft gelogen en niet zwanger was, is dat het begin van een thriller waarin je om de haverklap op het verkeerde been wordt gezet. Meestal hebben series aan het slot van elk deel een cliffhanger die uitnodigt om door te kijken, maar de 8 afleveringen van The Stranger bevatten om de vijf minuten wel een moment dat je dusdanig op het puntje van je stoel zit dat je er steeds weer afdondert.

Stormachtig indeed.

Hieronder de trailer van The Pharmacist:

Deel dit artikel