Puccini, rockstar avant la lettre

Entertainment

Puccini, rockstar avant la lettre

Door -

Deel dit artikel

Vergeet alles wat je denkt van opera te moeten vinden: suf, elitair, duur, snobistisch, quasi-chique, etc… Het is tijd om écht kennis te maken met waar opera eigenlijk voor staat.

Om dat optimaal te kunnen doen, krijg je hulp van twee ontwapenende jonge mensen, cellist Leonard Besseling & journaliste Nina Schuttert. Op YouTube verschijnt er 9 weken lang iedere week een aflevering van Roadtrip la Bohème. De eerste aflevering verscheen op 25 april j.l. online.

La dolce vita à la Puccini: prachtmuziek, dure auto’s en avontuurtjes met mooie vrouwen

Wat een feest is het om aan de hand van Nina en Leonard mee te wandelen door het leven van de beroemdste operacomponist aller tijden: Giacomo Antonio Domenico Michele Secondo Maria Puccini (1858-1924). Puccini is het genie achter opera’s als la Bohème en Madame Butterfly. En hij blijkt een verre van suf, elitair, duur, snobistisch, quasi-chique, etc. leven te hebben geleid, compleet met onmisbare ‘star-elementen’ als dure auto’s en avontuurtjes met mooie vrouwen. Puccini was een rockstar avant la lettre. En als je dat weet, ga je toch met andere ogen naar zijn opera’s kijken. Vandaag verschijnt aflevering twee op YouTube. Warm aanbevolen!

Deel dit artikel