Netflix horror laat je rillen en gillen in oktober

Entertainment

Netflix horror laat je rillen en gillen in oktober

Door -

Deel dit artikel

Halloween valt traditiegetrouw op de laatste dag van deze nieuwe maand. En dat betekent dat Netflix je in oktober laat rillen en gillen met zijn horror originals (eigen producties). Mannenzaken brengt alvast de vier meestbelovende creephows onder je aandacht.

Malevolent, oude horror in nieuw jasje

Op papier een listige variatie (that's Netflix!) op het beproefde haunted house thema. Tegen betaling simuleren een broer en een zus paranormale ervaring, maar dit oplichtersduo krijgt het Spaans benauwd wanneer een klus in een spookhuis maar al te echt blijkt te zijn. Geregisseerd door een IJslandse regisseur, luisterend naar de fraaie naam Olaf de Fleur Johannesson, en met Engelse acteurs hopen we dat het echte horror wordt en niet de zoveelste film met dichtslaande deuren en geestverschijningen onder het bed en in de kast. (5 oktober)

22 july, waargebeurde horror

Misschien geen echte horror, maar het onderwerp is gruwelijker dan gruwelijk. De titel van de ruim 2 uur durende film staat voor de datum in 2011. Op die dag richtte psychopaat Anders Behring Breivik op het Noorse Utøya Island vlakbij Oslo een onbeschrijfelijk bloedbad aan, waarbij 77 jonge mensen, allen leden van de jeugdafdeling van de arbeiderspartij, omkwamen. De Brit Paul Greengrass, die met films als Bloody Sunday en United 93 al liet zien dat hij waargebeurde thema's zo realistisch mogelijk in beeld brengt, was de aangewezen regisseur om zich door Netflix over dit onderwerp te laten ontfermen. Het wordt in ieder geval geen zonnige zit. (10 oktober)

Apostle, horror met een 8,6

Als Gareth Evans, de vrolijk losgeslagen geest achter The Raid en het vervolg daarop - oftewel de grootste actie-franchise van het decennium - een nieuwe film maakt, dan is het reden voor een knalfeest. Zijn laatste, exclusief voor Netflix, is pure horror, een film, die in 1905 plaatsvindt op een afgelegen eiland, waar een religieuze sekte een geïsoleerde kolonie heeft gevestigd. Een zekere Thomas Richardson (Legion's Dan Stevens) reist naar hun bolwerk om zijn ontvoerde zus Andrea terug te halen en tegelijkertijd die fanatici klop te geven. Maar hun profeetleider (Michael Sheen) met zijn reeks van martelwerktuigen heeft andere plannen. Zoals te zien is in onderstaande trailer. IMDB gaf de film alvast een 8,6 en dat is de hoogste score voor een Netfix Original speelfilm ooit. (12 oktober)

Making A Murder deel 2, horror in de gevangenis

Hier zaten we handenwrijvend op te wachten. Op het vervolg van de verbijsterende Netflix documentaire-serie over Steven Avery en Brendan Dassey, die ten 'onrechte' werden veroordeeld in een Wisconsin-moordzaak in 2005 en nog steeds vastzitten voor iets dat ze volgens de makers met grote stelligheid niet hebben gedaan. Terwijl het eerste seizoen zich concentreerde op de details van hun verdediging en de misstappen van het rechtssysteem, gaan de nieuwe afleveringen voornamelijk over wat er gebeurt met Avery en Dassey in de gevangenis. Met andere woorden: na de aanklacht tegen de politie, advocaten en rechters, draait de serie nu over het instituut dat gevangenen berooft van hun fundamentele menselijke waardigheid. Wat dat betreft zit er in het echte leven vaak meer horror, dan Hollywood kan bedenken. (19 oktober)

Hier de huiveringwekkende trailer van The Apostle:

Deel dit artikel