Midlife Kick

Entertainment

Midlife Kick

Door -

Deel dit artikel

In 2013 begonnen twee charmante Belgische 50méér dames - Hélène Van Herck (1960) en Ann Lemmens (1956) met een online platform dat je Vrouwenzaken op zijn Belgisch zou kunnen noemen: Wifty.be. Een naam die losjes is gebaseerd op Women over fifty.

Net als wij hebben Hélène en Ann hun voetsporen in de tijdschriften- en mediawereld verdiend. En net als wij kwamen ze tot de verbazingwekkende constatering dat er nogal wat schort aan de beeldvorming rond vijftigplussers (om dat suffe woord voor één keer te gebruiken).

De Wifty-ladies hebben een heerlijke Belgische pen

Het goede nieuws is dat Wifty en Mannenzaken een beetje gaan samenwerken. En omdat wij ook in figuurlijke zin graag achter vrouwen aanlopen, gaan we nog veel van ze leren. Dat is niet zo moeilijk, want Hélène en Ann hebben een geweldig boek geschreven: Midlife Kick, de kracht van het nieuwe ouder worden. Het wordt vandaag gelanceerd. Maar Mannenzaken mocht het al lezen en we brengen het met alle liefde ook onder de aandacht van alle Nederlandse 50méér mannen én vrouwen. Als je je nog afvroeg welk boek mee op vakantie mag dit jaar, dan is hier het antwoord. Want de Wifty-ladies zijn geweldige midlife-experts. En ze hebben een heerlijke Belgische pen. Om je een beeld te vormen, hierbij een fragment uit het voorwoord.

‘Je zag nooit eerder de dingen zo helder als nu. Mét leesbril weliswaar, maar het gevoel zit goed.’

“Midlife crisis… We schrappen definitief ‘crisis’ en gaan voluit voor de kick, en zien midlife als een bevrijding, een nieuw begin. Niet treurig zijn om gemiste kansen en verkeerde keuzes, maar wel heel gelukkig met al die ervaringen en met veel goesting uitkijken naar de toekomst. Alsof je afgestudeerd bent aan de levensschool en eindelijk alles wat je geleerd hebt, in goede en kwade tijden, kunt verzilveren. En hoe.
Want je was nooit eerder zo wijs en je zag nooit eerder de dingen zo helder als nu. Mét leesbril weliswaar, maar het gevoel zit goed.

Dit boek is gebaseerd op heel veel gesprekken die we de afgelopen jaren hadden over ouder worden. Eigenlijk begon het voor ons al begin jaren tachtig van de vorige eeuw, toen we samen op de Flair-redactie zaten. De voor- en nadelen van dertig worden werden toen al uitbundig beschreven en veertig worden was een perfect topic voor een extra bijlage. Toen we vijftig werden lagen onze Flair-jaren al een ruime poos achter ons, maar we bleven elkaar tegen het lieve lijf lopen tijdens onze professionele omzwervingen langs andere uitgeverijen, reclamebureaus, radio en televisie.

Een statement tegen vooroordelen en misvattingen omtrent ouder worden

Niemand wist raad met vijftigplusvrouwen. Cijfermatig waren ze een afknapper van jewelste voor media, adverteerders, werkgevers, politici, modemakers én machomannen. Hoog tijd dus om een duidelijk beeld te schetsen. Met heel veel goesting, passie én humor lanceerden we in 2013 het digitale platform WIFTY, een online en offline vijftigplus-community als statement tegen alle vooroordelen, foute beeldvorming en misvattingen omtrent ouder worden. Wifty is ondertussen een fenomeen, we organiseren party’s, lezingen, menopauzefeestjes...

En we schreven dit boek MIDLIFE KICK, over de kracht van het nieuwe ouder worden. Met onze e-mailconversaties, een reeks boeiende experts, 33 mooie zwart-witportretten van bijzondere midlife kickers (zonder Photoshop) en een paar AbFab-woorden om te onthouden.”

Meer info op Wifty.be en Midlifekick.be

 

 

 

Deel dit artikel