Met huid en haar stonk de DJ erin

Entertainment

Met huid en haar stonk de DJ erin

Door -

Deel dit artikel

Het is zo'n dag tijdens de lockdown dat er wel weer even gelachen mag worden. Mick Boskamp doet een poging. Met een waar gebeurd verhaal over een DJ, waar een duivelse grap mee uitgehaald werd.

Ooit zei ik tegen hem: 'Weet je zeker dat DJ voor Discjockey staat in jouw geval en niet voor Don Juan?'

Laatst bedacht ik een grap. Ik heb een vriend die DJ is. Nu heb ik meerdere vrienden die DJ zijn, de één nog bewerkelijker dan de ander, maar deze bevriende DJ, neemt een bijzonder plekje in mijn leven in. Ik denk dat dit ook wederzijds is, want niet zo lang geleden zei hij tegen me: ‘Ik denk dat onze vriendschap zo ver gaat dat ik er niet raar van opkijk als ik je ooit nog eens opzoek in het bejaardentehuis.’‘Dank je wel, jongen,’zei ik,‘mag ik even een traan wegpinken van ontroering? Door die opmerking voel ik me weer als herboren!’

Deze DJ heeft wel een vermoeiende eigenschap en dat zijn de verhalen over zijn veroveringen. Ooit zei ik tegen hem: 'Weet je zeker dat DJ voor Discjockey staat in jouw geval en niet voor Don Juan?' Die andere bevriende DJ's hebben het daar zelden of nooit over. De meeste van die gasten hebben dan ook een vriendin aan wie ze al jaren trouw zijn. Als ik aan onze Nederlandse DJ’s denk, dan zie ik een heel ander beeld voor me dan wat de meeste buitenstaanders voor zich zien. Vergeet de glamour, vergeet de fotomodellen, vergeet de champagne, vergeet de long weekends met een nieuwe verovering in het buitenhuis op Long Island. Als ik aan de Nederlandse DJ-scene denk, dan zie ik een scène uit Hollands Glorie voor me. Ik zie mannen die uitvaren en vrouwen die vanaf de kade roepen dat ze heelhuids en levend terug moeten komen, want anders zwaait er wat. Maar deze bevriende DJ is een ander verhaal. Je zou het meer een roman kunnen noemen van Bret Easton Ellis. Zelf denk ik wel het een en ander te weten van wat de wereld te bieden heeft, maar ik ben een amateur vergeleken bij de strapatsen van dit heerschap. Het werd tijd voor een stevige grap. Grappen zijn namelijk vaak bedoeld om mensen die ertoe doen in je leven tot inzicht (en misschien wel tot inkeer) te laten komen.

En op een dag wist ik wat me te doen stond.

Dit dreigde leuk te worden

Die dag ging ik achter mijn laptop zitten, opende mijn webbrowser, tikte hotmail.com in en maakte de volgende account aan: jessicahetema@hotmail.com. De naam schoot me zo te binnen. Jessica Hetema. Dat moest me er eentje zijn! Mijn vingers gingen haast vanzelf over het toetsenbord toen ik schreef:

Ik zag dat ik tijdens het Amsterdam Dance Event een afspraakje met je kon maken. Ik weet dat je daar iets heel anders mee bedoelt, maar ik neem toch even de gelegenheid om de hoop uit te spreken je te mogen aanraken, zoenen, etcetera (geloof me: dat etcetera zul je nooit vergeten!). Je hebt misschien wel wat relaxation nodig! Ik ben de beste daarin, geloof me. Komt waarschijnlijk omdat ik het heerlijk vind om te geven...

Als subject zette ik ‘ik vind je heerlijk!!!’ (met drie uitroeptekens) boven het mailtje en klikte op ‘versturen’. De teerling was geworpen. Er was geen weg meer terug.

Diezelfde middag nog kreeg ik de bevriende DJ aan de telefoon. Opgewonden begon hij met: ‘Wat me nu weer overkomt!’ En vervolgens vertelde hij wat ik allang wist. Hij vroeg of hij moest reageren. ‘Doe dat nou eens een keer niet,’ zei ik. ‘Zo kun je wel aan de gang blijven.’ Even later kreeg ik het mailtje van Jessica doorgestuurd op mijn eigen mailadres. Dit dreigde leuk te worden.

Tot snel, schreef hij

Jessica Hetema kreeg de dagen erna geen bericht terug. Eigenlijk vond ik dat wel ontroerend. Hij luisterde dus echt naar me. Om de bal aan het rollen te brengen, moest ik in actie komen, dus belde ik de bevriende DJ op, waarna ik zijn voicemail kreeg die ik kort, maar krachtig insprak. ‘Je bent een klootzak. Bel me terug.’ Vijf minuten later belde hij op. ‘Wat heb ik gedaan?’ vroeg hij onschuldig en dit keer was hij dat ook. Ik begon te lachen. ‘Wat ben je toch een geluksvogel,’ zei ik. ‘Ken je de Hetema’s niet? Dat zijn de lekkerste tweelingzusjes van Amsterdam!’

Die avond, na zonsondergang, veranderde ik in de vrouw van ieders dromen en stuurde het volgende mailtje naar de DJ:

Eigenlijk weet ik niet hoe ik moet beginnen. Sinds gisteren hoop ik dat je mijn mailtje niet gekregen hebt. Ik heb nog steeds geen reactie van je gekregen en dus hoop ik maar dat-ie niet is aangekomen. En als je ’m nu pas vindt, graag deleten. Ik heb je rare dingen gemaild. Mijn zusje en ik liepen al weken rond om je te mailen. Je kent het wel: wie het eerste durft. Gisteren zaten we elkaar zo uit te dagen dat ik het uiteindelijk wel heb gedaan. Ik heb daar een beetje spijt van. Dat is niet de manier om jezelf voor te stellen, toch? We komen naar het feest waar je draait. Hoop je wel en tegelijk niet te zien. Jessica.

Een uur later had ik een bericht in Jessica’s postbus:

Hi Jessica,

Eindelijk een mail van mij... (grinnik)

Ik heb enorm om je eerste mailtje gelachen, en ik vond het wel gedurfd! Je kwam wel erg zeker over zal ik maar zeggen. Doe je je live ook zo voor alsof je zeker bent van jezelf? Of ben je dat ook echt??

(Interesting! Ben benieuwd naar je antwoord.)

Erg leuk om te horen dat je naar de party komt. Ik moet zelf van 01:30 tot 03:00 uur draaien. Ik zal het wel druk hebben, aangezien er veel media aanwezig is. Toch zou ik het leuk vinden als je even gedag zou komen zeggen.

Heb je er echt zo’n spijt van? Ik bedoel van het vorige mailtje? Ik had je echt wel terug gemaild hoor.

Tot snel

Hier had ondergetekende c.q. Jessica kunnen stoppen. Maar het dier in de mens zei me dat er nog even gespeeld moest worden met het slachtoffer.

De volgende ochtend zocht ik in mijn fotobestand naar een geschikt plaatje. Ik vond een foto van de vriendin van een Engelse DJ, een foto die ik genomen had tijdens een Bedrock-party in Londen. Er was niet te zien waar de foto was gemaakt en de vrouw had alles wat de bevriende DJ boeide.

Ik voegde die foto toe aan het volgende mailtje:

Ik ben zo blij met je mailtje! Ik hoop je morgen te zien. Hier is een foto van mijn zusje Sandra. Ik heb geen goeie van mezelf. Maar ze lijkt als twee druppels water op mij...

Slaap lekker en veel succes morgen!!!!!

Zoen, Jessica

Ongeveer vijf minuten later belde de bevriende DJ op. Hij kwam bijna niet uit zijn woorden.

Of heb je andere plannen?

Uiteraard verscheen Jessica niet op de party. Ze stuurde hem een mailtje dat ze het feest niet echt bijzonder vond, maar dat haar zusje en zij van een afstand wel hadden genoten van hem, waarop niet lang daarna het volgende bericht in Jessica’s bus rolde:

Hello Jessica,

Alles goed met je?

Het ‘feest’ was inderdaad niet echt leuk afgelopen weekend. Ben blij dat ik toch nog een lichtpuntje ben geweest voor sommigen ;-)

Wat betreft afspreken, lijkt het me een goed plan als ik zelf niet hoef te draaien. Toch? Er is ADE aankomende dagen, dus we kunnen vast wel ergens afspreken? Ik zet je/jullie wel op gastenlijsten. Nog suggesties? Of heb je andere plannen? Privé dj-set bij je thuis b.v. ? ;)

Ik hoor je wel.

Het moment had ik nog heel lang kunnen rekken, maar een stemmetje in mijn hoofd vertelde me dat het genoeg was geweest. Ik zocht de foto op die ik nodig had en schreef als Jessica:

Sorry dat ik een paar dagen niets van me heb laten horen, maar ik had het heel erg druk op de zaak. En bovendien was ik – eerlijk gezegd – ook een beetje perplex van je geweldige aanbod om privé te komen draaien bij ons. Dat wordt een afterparty om nooit te vergeten, dat beloof ik je! O, ja, ik heb ook nog een leuk fotootje van mezelf gevonden.

Liefs, Jessica

Vervolgens voegde ik de foto toe, een foto die een paar jaar geleden van me was gemaakt toen ik als travestiet de Gouden Kabouter Awards presenteerde. Op de foto had ik een microfoon in mijn handen en had ik mijn mond wijd open. Daarna werd het tijd om een goed boek te gaan lezen op de bank. Vaak zeggen mensen tegen me dat ik te lief ben. Dan hoor ik opmerkingen als: 'Je mag wel wat harder worden.' Ik wist opeens hoe ik dat kon bewerkstelligen. Door gewoon de vrouw te laten waaien in me. Na een paar hoofdstukken te hebben gelezen, stond ik op om te kijken of de bevriende DJ me al had gebeld of gemaild.
Ik nam me in ieder geval voor om de komende dagen nog ouderwets lief voor hem te zijn.

Deel dit artikel