Met de Frequencies 15 mix ben je zelf het feest

Entertainment

Met de Frequencies 15 mix ben je zelf het feest

Door -

Deel dit artikel

Wat kan muziek toch gelukkig maken. Sinds ik vlak voor Pasen de nieuwe Frequencies 15 mix van B.O.B. via wetranfer in mijn mailbox vond, kan mijn (belevings)wereld niet meer stuk. 

De deep house sound voor de onderbuik is helemaal van nu, maar het gevoel dat ik er bij krijg roept herinneringen aan onvergetelijke avonden, nachten en ochtenden bij me op. 

Het is extreem raar weer, zeker voor april. Er zijn korte, zonnige periodes, die steeds worden afgewisseld door evenzo korte periodes van natte sneeuw, die door een stevige wind horizontaal wordt geblazen. Maar binnen, in mijn appartement aan de duinen, is het knus en behaaglijk. Sinds ik vlak voor Pasen de nieuwe Frequencies 15 mix van B.O.B. via wetranfer in mijn mailbox vond, kan mijn (belevings)wereld niet meer stuk. 

Door de geweldige muziekkeuze en de onwijs strakke mixen van Bob van der Linden, zoals B.O.B. voor de burgerlijke stand heet, komt alles harder en prettiger binnen vandaag. Als ik een mailtje krijg van Loveland over dat er tijdens het tweedaagse festival op 7 en 8 augustus een kamer te boeken is in het 4 sterren Loveland Hotel, zie ik me daar al liggen. Bij voorkeur met mijn lief, nog stuiterend van al het moois dat ik gezien en gehoord heb. 

Ratatouille

Terwijl de mix van B.O.B. halverwege is en al in de repeat staat, hoor ik in een geweldige, door een soulvolle zangeres gezongen track opeens een mannenstem zeggen: play this outside as loud as possible, preferably in a residential area. Ik doe wat de goede man me opdraagt en zet het volume wat tandjes hoger. Ik heb de mazzel dat ik in een residential area woon waar veel mensen wonen die nog ouder zijn dan ik en waar ik zelden klachten krijg over mijn Frequencies. Ik controleer dat regelmatig. Gisteren, toen ik de hele ochtend op straf volume naar B.O.B. had geluisterd, vroeg ik aan een bejaarde buurman of hij geen last had van mijn geluid. Hij reageerde met: 'Wat zegt u?'

Toen ik Frequencies 15 voor het eerst hoorde, moest ik denken aan de animatiefilm Ratatouille. Ik dacht aan de apotheose van het verhaal als de vlijmscherpe restaurantcriticus de door Remy de muis bereidde ratatouille proeft en helemaal uit zijn dak gaat. Dit omdat de smaak van het gerecht de criticus mee terug neemt naar zijn jeugd, waarin zijn moeder voor hem zijn lievelingsgerecht maakte. 

De onderbuik

Met zijn verbluffende, 68 minuten durende mix neemt B.O.B. me mee terug naar een periode waarin uitgaan een totaalbeleving was, waar je vol spanning naar uitkeek. Niet dat de muziek old school is. Integendeel. De deep house sound voor de onderbuik is helemaal van nu, maar het gevoel dat ik er bij krijg roept herinneringen aan onvergetelijke avonden, nachten en ochtenden bij me op. 

Je zou denken dat er dan ook een zekere weemoed bij komt kijken. Mis. Geweest is geweest. En deze mix laat me ook vooruitkijken naar wat er straks, als het zomer is en het festivalseizoen begint, wellicht weer mogelijk is. Maar in het ergste geval maak ik er gewoon zelf een feestje van. Met mijn lief en met de mixen van B.O.B. 

Hieronder kun je Frequencies 15 via Mixcloud beluisteren en downloaden. Gratis.

Deel dit artikel