Mannenzaken te gast bij 5 Uur Live!

Entertainment

Mannenzaken te gast bij 5 Uur Live!

Door -

Deel dit artikel

Wij van Mannenzaken zijn toch maar bofkonten der eerste klasse. Afgelopen woensdag waren we te gast bij 5 Uur Live! en het voelde als een feestje.

Want de ontvangst die we kregen was zó waanzinnig lief en attent, dat we er bijna geen woorden voor hadden. Maar goed, je kent ons... dus die woorden gaan we nu alsnog met je delen.

Sjakie en de Chocoladefabriek

We stapten keurig volgens schema een uur vóór de uitzending de studiovilla binnen. Je verwacht dat het een heksenketel is, met druk-druk-druk heen en weer vliegende redacteuren, floormanagers en technici. Maar we belandden in een soort van oase waar alles onder controle was. We werden welkom geheten met een geweldige glimlach. Let wel, een geméénde glimlach. Onze jassen hingen nog niet of er werd al gevraagd wat we wilden drinken. Een vraag die werd begeleid door een weids gebaar naar de op de salontafel uitgestalde catering. En wat voor catering! Sjakie en de Chocoladefabriek is kinderspel vergeleken bij wat er allemaal lag uitgestald. We vielen beiden voor de onweerstaanbare charmes van de king size speculazen. Nou vooruit, plus wat chocolade bonbonnetje voor bij de koffie.

Even later werd Mick - die in de uitzending, vanwege de My Name is Prince exhibitie, over zijn nachtelijke avonturen met Prince zou vertellen - met zacht-charmante hand naar de visagie geleid. Om tien minuten later met een schitterend pancake-hoofd terug te keren. Net op tijd om de entree van Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mee te maken. Die zich meteen met een brede smile en een stevige handdruk aan iedereen voorstelde met 'Hugo, aangenaam'. Hij wilde net gaan zitten toen Willem zijn schoenen zag en uitriep: 'Hugo, ik moet even iets aan je kwijt... wat een schitterende schoenen!'

Schoenen met een verhaal

Hugo keek even naar beneden, moest lachen en zei: 'Schitterende schoenen met een verhaal. Ik droeg ze op het bordes bij de staatsiefoto en daar was achteraf nogal wat om te doen. In de ogen van sommige mensen waren ze een tikje te extravagant. Maar daardoor werden ze landelijk bekend en kon ik ze voor Serious Request op 3FM voor een waanzinnig bedrag laten veilen. 3500 euro! Maar ja, ik was toch wel erg aan die schoenen gehecht... dus heb ik maar een nieuw paar gekocht.'

Kijk, wij van Mannenzaken doen niet aan het geven van stemadviezen. Je bent oud en wijs genoeg om zelf uit maken op wie of welke partij je stemt. Maar een minister die zó in zijn schoenen staat, verdient het in ieder geval wél dat we op woensdag 21 maart ons mannetje staan en gaan stemmen.

En dan de twee dames, waarbij Mick aan tafel zat: Daphne Bunskoek en 'sidekick' Maureen du Toit. Onbegrijpelijk dat laatstgenoemde ex-Hart Van Nederland presentatrice, die met de jaren steeds mooier lijkt te worden, door SBS6 op een zijspoor werd gezet. Want ze doet het geweldig. Geïnteresseerd, bevlogen, warm nieuwsgierig. Net als de vrouw die het programma draagt. Over Daphne schreef Mick op Facebook:

Vanaf het moment dat ze Goedemorgen Nederland begon te presenteren in 2002 (van de KRO, niet te verwarren met het huidige programma op WNL) werd ik fan van Daphne. Ik vind haar naast Eva Jinek een van de twee beste vrouwelijke presentatoren van Nederland.

En daar zaten we dan, in de villa in Eemnes waar ooit De Gouden Kooi werd opgenomen, op een middag in maart 2018. Wat ons betreft was de lente begonnen!

Je kunt de uitzending HIER zien.

 

Deel dit artikel