Lekkere herrie op Bevrijdingspop

Entertainment

Lekkere herrie op Bevrijdingspop

Door -

Deel dit artikel

Na een gepaste stilte mogen we op 5 mei wel herrie maken met z'n allen. Zoals op het oudste bevrijdingsfestival van Nederland dat Bevrijdingspop heet.

Op de foto Triggerfinger

Haarlemmer en 50méér man Ilco van der Linde, die decennia later o.a. medeoprichter van dance4life zou worden, was 15 jaar (!) toen hij in zijn woonplaats met Bevrijdingspop begon. Onder het motto 'je kunt er maar beter snel bij zijn als je een mooi idee hebt' organiseerde Ilco in 1980 de eerste editie als binnengebeuren in het Patronaat. Maar al snel barstte het festival uit zijn voegen en na omzwervingen via de Botermarkt, het Haarlem-stadion en het Kenaupark landde Bevrijdingspop op zijn vaste plek sinds jaren, de Haarlemmerhout.

Ontroerend goed optreden

We hebben een aantal fraaie en memorabele Bevrijdingspops mogen bijwonen. Zoals die keer in 1995 toen Mathilde Santing een ontroerend en goed optreden gaf samen met het Noordhollands Philharmonisch Orkest of het event van 2006, waarin we Ramses Shaffy voor het laatst live zagen (samen met Alderliefste).

Deze zaterdag belooft een fameuze editie te worden. Met de Belgische wonderband Triggerfinger (met 1 50méér man in de gelederen), DI-RECT (vind je zanger Marcel Veenendaal ook zo'n leuke gast?), afsluiter en Haarlemmer Alain Clark en niet te vergeten het Afrikaanse zang-collectief Ladysmith Black Mambazo, winnaar van 3 Grammy Awards en bekend van Paul Simon's Graceland.

We zijn het weekend in Zandvoort, op fietsafstand van de Haarlemmerhout, dus dat wordt kat in het bakkie!

Hier doen Paul Simon en Ladysmith Black Mambazo live Diamonds On The Soles of Her Shoes:

 

Deel dit artikel