Krachtig - Het verhaal achter Netflix

Entertainment

Krachtig - Het verhaal achter Netflix

Door -

Deel dit artikel

Vandaag verschijnt de Nederlandse vertaling van het boek ‘Powerful’. Kernachtig vertaald in ‘Krachtig’. Het is van de hand van hr-manager Patty McCord. Zij was als ‘Chief Talent Officer’ verantwoordelijk voor het personeelsbeleid en de bedrijfscultuur bij Netflix in de afgelopen jaren.

Krachtig is verplichte kost voor iedereen die personeel in dienst heeft. Volgens The Washington Post is het één van de ’11 leadership books to read in 2018’. Maar het mooie is, McCord neemt namelijk geen blad voor de mond – en ze kan een aardig potje schrijven – waardoor het voor de non-managers onder ons ook zeker de moeite waard is. Sterker, het zou ons niet verbazen als het te zijner tijd als basis voor een nieuwe serie op Netflix gaat dienen.

Vandaag is er ook volop aandacht in de media - zoals NU.nl, AD.nl, De Telegraaf en NOS.nl - voor de bekendmaking dat Barack en Michelle Obama programma's gaan maken voor Netflix. Als je Krachtig hebt gelezen, snap je waarom de Obama's met Netflix in zee durven te gaan. 

 

Als warming up een fragment uit het voorwoord van Krachtig:

“Op een Netflix-top beseften we opeens dat onze activiteiten over negen maanden een derde van de internetband- breedte van de vs in beslag zouden nemen. Drie kwartalen achtereen waren we 30 procent per kwartaal gegroeid. We hadden gedacht dat we óóit misschien wel net zo groot zouden worden als hbo. Onze productleider re- kende snel uit hoeveel bandbreedte we nodig zouden hebben bij dit groeitempo: ‘Evenveel als een derde van de internetbandbreedte van de vs.’ We keken hem aan en riepen in koor: ‘WAT?’ Ik vroeg: ‘Is er iemand in het bedrijf die weet of dit gaat lukken?’ Hij antwoordde, met de eerlijkheid waarop we altijd hoopten: ‘Ik weet het niet.’

 

In mijn veertien jaar als executive bij Netflix kampten we door onze groei voortdurend met zulke soms existentiële uitdagingen, in technologieën en diensten waarin we pionierden. Er was geen script, we moesten improviseren. Ik kwam vrij snel na de lancering bij Netflix, en de aard van het bedrijf en de concurrentie veranderden voortdurend en razendsnel. Het bedrijfsmodel, de technologie achter onze diensten en de uitvoerende teams moesten dit tempo bijhouden. Sterker nog: we moesten anticiperen op veranderingen en proactief een strategie formuleren om daarop voorbereid te zijn. We moesten toppers in dienst nemen in totaal nieuwe vakgebieden, en de samenstelling van de teams steeds weer aanpassen. En altijd bereid zijn om plannen te schrappen, fouten toe te geven en het roer om te gooien. Voortdurend moest het bedrijf zichzelf opnieuw uitvinden – bedenken hoe we onze dvd- per-mail activiteit draaiende konden houden terwijl we leerden streamen; onze systemen verplaatsen naar de cloud; zelf programma’s creëren.”

Patty McCrord is een bijzondere vrouw die een cruciale rol speelde binnen een bijzonder bedrijf. Kijk vooral ook naar haar TED-talk hieronder:

Deel dit artikel