In-Edit: een weekend lang muziekdocu’s

Entertainment

In-Edit: een weekend lang muziekdocu’s

Door -

Deel dit artikel

Kijken naar muziekdocumentaires – of zelfs speelfilms als Michael Jacksons ‘This is it’ – is een fascinerende bezigheid. Je zou het kijken naar de achterkant van het podium kunnen noemen.

De plek waar je zonder backstage pasje nooit komt. De plek waar de glitter en spotlights niet komen, maar gelukkig wel soms de camera’s van gedreven documentairemakers.

Je kijk op artiesten kan ingrijpend veranderen

Waarom gelukkig wel? Omdat je je ogen uitkijkt. En omdat het je kijk op artiest en muziek ingrijpend kan veranderen. En wees gewaarschuwd, dat kan in je voordeel zijn, maar het kan droombeelden ook uiteen laten spatten.

Dé plek om muziekdocumentaires te kijken is sinds 2003 het In-Edit festival in Barcelona. Dat vond ook Carla Navarro. Maar toen ze voor haar studie in 2014 naar Nederland verhuisde, werd het wat begrotelijk om het festival te blijven bezoeken. Dus haalde ze het ‘gewoon’ naar Nederland. Daar mogen we gerust even voor applaudisseren. En na het applaus wacht ons komend weekend de eerste Nederlandse versie van In-Edit, dat goed is voor 14 zeer uiteenlopende muziekdocumentaires. Het programma vind je hier. Plaats van handeling: de Amsterdamse Westergasfabriek. Onze tip: het door een vriend van George Michael, David Austin, gemaakte Freedom: The Director’s Cut. Wat een man, wat een mens en vooral, wát een geweldige zanger!

Deel dit artikel