Hippe trut

Entertainment

Hippe trut

Door -

Deel dit artikel

Ik hou van mensen die hun vak verstaan.  Wijnimporteurs, belastingmaniakken, stucadoors of cameramensen.  Zij die leveren, doen wat ze zeggen te doen. Ik ben minder van de ketelruis. Hip getrut. Doe dat maar niet. 

Twee weken geleden wil iemand met me linken online. 
Er is een gemeenschappelijke kennis dus ik accepteer de vraag. 
Een half uur later komt er een verzoek binnen. 
‘Hallo, ik ben Wendy, MD van PR-bureau Foepseflops. Ik heb je naam doorgekregen omdat we een vraag hebben over een concept account bij een bank. Er ligt nu een idee dat nog geen format is. Zou je je hierover willen buigen, want we moeten ermee kunnen flaggen..’

Nou hou ik niet direct van mensen die zich als Managing Director voorstellen en het liefst willen ‘flaggen’ met iets. Maar deze mevrouw was nog geen week begonnen als PR-baasje en leek een beetje in paniek. Dus ik analyseer het matige idee, formeer de juiste vragen en lever suggesties aan. Die worden in dank aanvaard. Vervolgens wordt er op een tweede en derde versie aangestuurd naar aanleiding van nog meer vragen van mijn kant. Ook geen probleem, ik stop er wat tijd in. En of ik mensen weet die deze online videoserie kunnen maken. Binnen drie weken. Toen wist ik zeker dat iemand had zitten slapen en zijn of haar vak niet verstond. Er was blijkbaar een idee verkocht voor een videoserie aan een nationale bank, zonder goed uitgewerkt te zijn en zonder bijbehorende producent. En het was geen aprilgrap. 

Ik breng vervolgens een producent aan die het hele project kan oppakken binnen de te krappe termijn. Opnieuw in dank aanvaard door Wendy, die inmiddels ruiterlijk toegaf het gevoel te krijgen in haar eerste werkweek ‘voor de tram te zijn gegooid’. 
Arme Wendy. Maar ze heeft nu een werkbaar concept en een professionele producent die haar problemen oplost. 
Dus mijn taak zit erop. 

Twee dagen later is Wendy iets minder spraakzaam. 
Het moederbedrijf heeft het plotseling van haar overgenomen. 
De nieuwe MD is even geparkeerd, lijkt het. 

Maar ze zal uiteraard zo snel mogelijk de door mij voorgestelde producent bellen om het uit te leggen. Wel zo netjes. 

Natuurlijk, die had al mensen klaargezet op mijn verzoek.  Dat snapt een kind. En ik hoor morgen nog even van haar wat ik voor mijn inzet mag rekenen aan deze flagger van een MD. 

Wendy ? Joehoe ?

Weinig flagvertoon en radiostilte. 

Ze zal toch nog wel een keer reageren..

Onbeschaafd maakt onbemind, lijkt het. 

Geloof me, volgend jaar staat wankele Wendy te shinen op een gala met een lelijke pr-award in haar handen namens bureau Foepseflops. Die komt er wel, die hippe trut. 

Deel dit artikel