Het vaccin tegen Covid-19? Peanuts!

Entertainment

Het vaccin tegen Covid-19? Peanuts!

Door -

Deel dit artikel

Intimi weten dat ik graag het randje op zoek van complete waanzin met een vleugje waarheid. Dat gezegd hebbende, heb ik wat onderzoek gedaan naar 2 zaken die niets met elkaar te maken hebben. Of toch wel?

Je kunt gevoegelijk aannemen dat elk mens op aarde proefondervindelijk heeft vastgesteld dat pindakaas naar pindakaas smaakt.

Ik wil het graag eens hebben over een vaccin voor (of tegen) corona. Leuk, lekker ontspannen zonder vooroordelen. Bij voorbaat wil ik wel zeggen dat ik een ieder in zijn waarde laat en ieders keuze respecteer, want dat is heel belangrijk tegenwoordig. Dus Donald, mocht je dit per ongeluk lezen, DIT GELDT NIET VOOR JOU!!

Proefondervindelijk

Hoewel die in theorie ieder jaar anders is qua samenstelling, haal ik altijd zonder enige aarzeling de griepprik. Toch denk ik nu ineens wel 2, 3, 4 of 10 x na wat ik moet doen met een eventueel Corona vaccin. En dat mag, sterker: dat moet. Daarbij ga ik dit keer ook op onderzoek. Vooral naar dingen, die we als mens eigenlijk al voor lief nemen. En zo kwam ik uit op pindakaas.

Je kunt gevoegelijk aannemen dat elk mens op aarde proefondervindelijk heeft vastgesteld dat pindakaas naar pindakaas smaakt. Op zich is het best wel grappig dat het in Nederland kaas heet, terwijl de hele wereld het boter noemt (peanut butter), maar dat woord was in Nederland door de Boterwet verboden. Er komt namelijk geen zuivel aan te pas, dus ook geen boter, maar ook geen kaas. Excuses. Ik dwaal af. Wat wel in pindakaas zit, is pinda. En deze peulvrucht (geen noot dus) kan echt dodelijk zijn.

Complete onzin

Weinig voedingsmiddelen worden zo gevreesd als pinda's. Dit heeft alles te maken met de anafylactische shock die de pinda kan veroorzaken bij mensen die er allergisch voor zijn. Die shock wordt getriggerd door de eiwitten in de pinda. Dat geldt eigenlijk voor elke allergie: het is een abnormale reactie op een van nature aanwezige proteïne in het voedsel. Daarom is 5G ook zo gevaarlijk.

Die laatste zin is overigens complete onzin, maar ik probeer hier een complot op te starten dus daar hoort onzin in en 5G, anders heeft het opstarten geen zin.

Immuunsysteem

Jaarlijks sterven er dus mensen aan die allergie, een allergie die je niet altijd hoeft te hebben. Mensen kunnen dus op latere leeftijd die allergie ontwikkelen. Hoe dit precies gebeurt weet men niet precies. Er kunnen dus ook mensen zijn die aanleg hebben om deze allergie te ontwikkelen, want door veel toedienen cq eten van bepaalde stoffen kan het immuunsysteem aan de rem trekken. En dan is het dus al te laat, een allergie is geboren.

Nu wil ik niet al te ver in de allergie duiken, maar meer in wat wij mensen, wij persoonlijk, nu doen om te voorkomen dat we niet dood gaan aan een pinda allergie. Laten we ons testen of we aanleg hebben voor deze allergie, of laten we pinda’s volledig links liggen? Je kunt er immers gewoon dood aan gaan. Nogmaals: iedereen zou die aanleg voor de allergie kunnen hebben eventueel. In die laatste zin zit heel veel onzekerheid, dat ben ik me bewust.

Maar waarom wel pindakaas en pindarotsjes eten met een kans op allergie en overlijden en geen Corona vaccin nemen met kans op bijwerkingen? Die vraag houdt me dus bezig. Maar vandaag even niet. Want het is maandag en dan moet er gewerkt worden.  

 

 

 

Deel dit artikel