Het beste van Monty Python 6

Entertainment

Het beste van Monty Python 6

Door -

Deel dit artikel

Op 5 oktober 2019 is het precies 50 jaar geleden dat Monty Python's Flying Circus op tv kwam. Reden om tot die tijd elke week op dolle dinsdag het beste van Python 'uit te zenden'. Vandaag The Lumberjack Song.

Tijdens een interview in 2007 verklaarde Michael Palin dat de scène en het hele nummer in ongeveer 15 minuten werden bedacht en gemaakt.

De legendarische Lumberjack Song verscheen voor het eerst in de negende aflevering van Flying Circus van Monty Python, getiteld The Ant: An Introduction, die werd uitgezonden op 14 december 1969. Het nummer is sindsdien uitgevoerd in verschillende vormen, waaronder film, toneel en en op LP en begon steeds als extra van een voorafgaande sketch. Tijdens een interview in 2007 verklaarde Michael Palin dat de scène en het hele nummer in ongeveer 15 minuten werden bedacht en gemaakt. Het gebeurde toen de Python-leden vast kwamen te zitten en niet in staat waren om een goed einde te breien aan de Barbershop Sketch, die eraan voorafging.

Geproduceerd door George Harrison

Op 14 november 1975 werd The Lumberjack Song uitgebracht als single in de UK, op Charisma Records, met op de B-kant The Spam Song. De A-kant, geproduceerd door toegewijde Python-fan George Harrison werd opgenomen in de Work House-studio in Londen op 3 oktober 1975 en de volgende dag gemixt in het huis van Harrison. Een jaar later werd de single op 19 november 1976 als de eerste helft van de dubbele single release Python On Song. Deze versie van het nummer is nooit op CD uitgebracht, hoewel een remix met alternatieve vocale takes van de sessie werd toegevoegd aan het verzamelalbum Monty Python Sings. Lees het voorafgaande nog een paar keer door, want we kunnen je er zomaar uit pikken voor een overhoring. Gaan we thans kijken naar een stukje Barbershop Sketch, gevolgd door de klassieker The Lumberjack Song (en blijf kijken!).

Deel dit artikel