Het beste van Monty Python 4

Entertainment

Het beste van Monty Python 4

Door -

Deel dit artikel

Op 5 oktober 2019 is het precies 50 jaar geleden dat Monty Python's Flying Circus op tv kwam. Reden om tot die tijd elke week op dolle dinsdag het beste van Python 'uit te zenden'. Vandaag Argument Clinic.

Nadat Palin vraagt of dit de kamer voor argumenteren is, zegt Cleese: 'I told you once.' Palin: 'No, you didn't.' Cleese: 'Yes, you did'

Michael Palin, die we sinds 2018 Sir Michael Palin mogen noemen, was misschien wel de beste acteur van de Pythons. Qua type man en ook qua type komiek deed hij aan onze eigen Kees van Kooten denken. Die kon ook van die uiteenlopende personages spelen. Palin is ook de enige van het stel die ooit een Bafta Award won (de Britse Oscar) voor beste bijrol (met een geweldige stotter) in A Fish Called Wanda. Maar naast zijn vele Python sketches en filmrollen in o.a. Terry Gilliam's Brazil en Time Bandits en Eric Idle's Beatles-parodie The Rutles, werd hij met name ook bekend door zijn uitstekende reis-documentaires voor de BBC. Deze docu's waren verantwoordelijk voor het zogenaamd Palin-effect. Hiermee wordt een massale toename in het toerisme bedoeld, veroorzaakt door één van zijn reisprogramma's.

Beste, gekste, verbaal sterkste moment

In Argument Clinic, een door John Cleese en Graham Chapman geschreven sketch, afkomstig uit de 29ste aflevering van Python getiteld The Money Programme, speelt Palin een man die tegen betaling wil argumenteren met een 'professional'. Na een foute kamer binnen te zijn gelopen, waar hij wordt uitgescholden door Graham Chapman ('Sorry, sir, this is abuse!) komt hij terecht in de kamer waar John Cleese al zit te wachten. Nadat Palin vraagt of dit de kamer voor argumenteren is, zegt Cleese: 'I told you once.' Palin: 'No, you didn't.' Cleese: 'Yes, you did'. Hoe de sketch verder afloopt, moet je zelf maar kijken. Het is ongetwijfeld een van de beste, gekste, verbaal sterkste momenten in de toch al grandioze reeks van onvergetelijke Python situaties. 

Deel dit artikel