Help, dit is de beste griezelserie op Netflix!

Entertainment

Help, dit is de beste griezelserie op Netflix!

Door -

Deel dit artikel

Oeps! Toen we laatst een opsomming gaven van de engste Halloween-series en -films, vergaten we het beste paard van de Netflix-stal, de griezelserie The Haunting Of Hill House.

We willen de schuld niet bij anderen leggen dat we deze bloedstollende griezelserie over het hoofd hebben gezien, maar het is wel een feit dat Netflix er een handje van heeft om hun echte juwelen pas te openbaren als het moment daar is, zeg: een paar dagen voordat het 'feest' losbarst. En als we het over een denkbeeldig Halloween-pretpark hebben, dan is The Haunting Of Hill House wel de meest indrukwekkende en meest onvergetelijke thrill ride.

Waar we trots op mogen zijn, is dat onze Michiel Huisman één van de belangrijkste en beste rollen speelt

De griezelserie is een hedendaagse versie van de legendarische gelijknamige roman van Shirley Jackson en gaat over twee broers en drie zussen, die zijn opgegroeid in het meest beroemde spookhuis van Amerika. Nu ze volwassenen zijn, worden ze herenigd door het noodlot, waardoor ze gedwongen worden de geesten van hun eigen verleden te confronteren, waarvan sommigen in hun gedachten schuilen en sommigen echt op de loer liggen in Hill House.

Griezelmomenten als een mokerslag

Een groot deel van de griezelserie gaat op aan de interessante, beschadigde verstandhouding tussen de familieleden. En dat zorgt er juist voor dat de griezelmomenten als een mokerslag aankomen. Gisteren zat ondergetekende op de home trainer van zijn gym naar de serie te kijken op het 'grote' scherm van zijn iPhone 7 Plus en toen lazerde hij bijna van zijn fietszadel toen vanuit het niets zo'n schrikmoment voorbij zeilde.

Een IMDB-score van 9,1

Waar we als Nederlanders trots op mogen zijn, is dat onze Michiel Huisman (Orphan Black, Game Of Thrones) als de oudste broer, die in de serie auteur is en schrijver van het boek The Haunting Of Hill House, één van de belangrijkste en beste rollen speelt; ingetogen, uitmuntend. Op de belangrijke filmsite IMDB scoort The Haunting Of Hill House een 9,1 en dat is één van de hoogste scores van de laatste tijd.

Als je van drama en griezelen houdt, van de perfecte combi dus, dan zit je bij deze serie helemaal goed. En zeg tegen de dame naast je dat je haar in je armen wilt nemen tijdens het kijken.

Of zij jou.

Hieronder de angstaanjagende trailer:

 

Deel dit artikel