Happen naar adem bij The Staircase

Entertainment

Happen naar adem bij The Staircase

Door -

Deel dit artikel

Soms bestaat het echte leven uit meer plotwendingen dan in een film kunnen worden gestopt. En Netflix begrijpt dat weer als geen ander.

Na bloedstollende docu-knallers als Making A Murderer, The Keepers, Wild Wild Country en Evil Genius - die je als kijker in een ijzeren greep hielden, alsof er secondelijm op het puntje van je stoel zat -  staat vanaf morgen een serie online, die volgens de berichten alles slaat wat er in het genre te zien is geweest.

Maak je borst maar nat, want morgen is het zover

De hoofdfiguur in de serie The Staircase is Michael Iver Peterson. Deze Amerikaanse romanschrijver werd in 2003 veroordeeld voor de moord op zijn tweede vrouw Kathleen Peterson. Kathleen kwam op 9 december 2001 onder aan een trap om het leven. Was ze van de trap gevallen of had Michael haar geduwd?

De kinderen van Peterson geloven heilig in de onschuld van hun vader. Op familiefilmpjes is te zien dat er alleen maar pais en vree en liefde in huize Peterson heerst. Hij kan het gewoon onmogelijk gedaan hebben, concludeer je als kijker. En je denkt: als die man veroordeeld wordt, dan is dat weer het zoveelste voorbeeld van dat achterlijke Amerikaanse rechtssysteem. Maar dan out of the blue komen de plotwendingen die je naar adem doen happen. En die ervoor zorgen dat je niet meer kunt stoppen met kijken.

 

 

Deel dit artikel