Grenzen en meningen

Entertainment

Grenzen en meningen

Door -

Deel dit artikel

Op vakantie vervagen alle grenzen heb ik vaak het idee. Hoewel ook corona wel een duit in het zakje gedaan heeft. Ik zou me vroeger heel druk kunnen maken om mensen die niet doen waarvan ik denk dat het het beste is. Nu denk ik vaak, zal wel. En verder.

Oooooh, ik kan er nog prima mee door!

Op aanraden van een goede vriend, ene Bob van der Linden, zijn we een dagje naar Rovinj geweest hier in Kroatië. En geen woord te veel, zeer leuk stadje, lekker auto vrij. Gewoon even lekker eruit. Even niet weg zweten op de camping. Maar dan die winkelstraatjes. Vroeger liep ik mensen omver in winkelstraten. Vooral die het nodig vonden links te houden ipv rechts zoals overal. Dan had je aan mij een slechte met mijn handbal ervaring. Ik wijk niet. Maar nu wel, je let toch op de 1,5 meter op 1 of andere manier, en hebt medelijden dat zwakbegaafden alleen een winkelstraat in mogen.

Ego strelend

Tevens is vakantie zeer goed voor je eigenbeeld. Ten minste zo ervaar ik het wel. Vaak voor de vakantie wil ik toch nog net even die paar kilotjes eraf, om deze zonder blikken of blozen deze er in de vakantie weer eraan te eten en te drinken. Maar meestal op de eerste dag op het strand of op het zwembad denk ik heel vaak: “oooooh, ik kan er nog prima mee door.” En nu weet ik ook echt wel dat er bij maak een beetje veel aan zit op bepaalde plekken, maar op vakantie krijg ik toch vaak wel een boost voor mijn ego. En ik weet ook echt wel dat ik niet moeders mooiste ben, en dat is best lastig als je enigs kind bent.

Lekker veel is lekker

In het zwembad merk ik dat bepaalde mensen toch echt wel heel veel tattoos hebben. Niet alleen veel, maar ook vooral groot. Waar ik dan niet heel goed bij kan, is dat in mijn optiek een tattoo een verfraaiing van het lichaam is. Maar waarom zijn veel van die tattoo-mensen in dat kader gezien veels te dik? Ik heb daar wel een theorie over. Niet getest, geen navraag gedaan; dus 0 onderzoek, puur eigen gedachte. Ik ben van mening dat die mensen zo dik zijn voor de tattoos. Heel simpel: als je obesetas hebt, kun je er gewoon veel meer kwijt. Een onvervalste win – win, ja toch!

Wijze Jesper

Over meningen gesproken, sommige mensen hier op de camping zijn van mening dat het ok is om tijden het poepen een peuk te roken. Afgesloten hokjes, waar de kans heel groot is waar direct na het verlaten iemand anders het hokje wil gebruiken. Domien bijvoorbeeld.  Deze jongen van 5 wist deze rokende poeper haarfijn uit te leggen dat het heel vies was. En de man liep met het schaamrood op de kaken naar buiten. Vervolgens kwam mijn oudste zoon nog even met een statement waar je U tegen zegt: “Kijk pap, je merkt het overal dat mensen een mening hebben, en dat is prima. En ik zal die mening ook respecteren. Maar dat wil nog niet direct zeggen dat ik meer waarde hecht aan deze mening als ze harder gaan schreeuwen”.

Schuim Party

Verder vul ik mijn dagen eigenlijk met niets veelzeggends, oh ja ik scheer me soms. En dat is na een dag strand, een paar biertjes en enkele rum-cola's best een lollige bezigheid.

wordt vervolgd

Deel dit artikel