Een wandelgesprek met de auteur van mijn stappenbijbel

Entertainment

Een wandelgesprek met de auteur van mijn stappenbijbel

Door -

Deel dit artikel

Ik moest en zou met de Vlaamse Lies Helsloot in gesprek gaan. Tenslotte schreef ze het boek waardoor ik tijdens de lockdown eindelijk pas goed in beweging kwam. 

regie, camera en editing: Paul Aandewiel

Het ligt standaard op mijn nachtkastje en elke avond lees ik er wel in. Het inspireert, instrueert, geeft tips (ook voor oefeningen en voeding) en is nogmaals razend goed geschreven.

Dat toeval echt niet bestaat, schets ik aan de hand van het volgende verhaal. Een verhaal dat begon op de dag dat ik van Skins Cosmetics in februari van dit jaar een uitnodiging kreeg voor een online presentatie van nieuwe beauty-merken. Eén van die merken was Delphin & Emerence, een zeer exclusief haarborstelmerk. In het pretpakket van Skins dat voorafgaande aan de presentatie werd bezorgd bij me, zat een zeer fraai boekwerk, getiteld Het complete boek over haar. Auteur van dat fraais was de vrouw achter het luxe haarborstelmerk, de Vlaamse Lies Helsloot. Een aantal dagen voor de Skins presentatie kreeg ik via LinkedIn een uitnodiging van haar om te connecten met een vriendelijk berichtje dat we elkaar helaas niet live konden zien bij de presentatie, maar dat ze hoopte dat dit in de toekomst wel zou gebeuren.

Hoogste tijd voor een gefilmd gesprek

En toen werd het maart en begon ik te wandelen. Ik had er genoeg van om thuis te zitten omdat ik niet naar de gym kon. Ik ontdekte hoe mooi de duin- en bosrijke omgeving van mijn woonplaats Zandvoort was. Ik wandelde met vrienden en kennissen, waar ik geweldige gesprekken mee had en het voelde verdomde goed. En op een dag - nu komt het toeval-aspect - las ik op LinkedIn dat Lies niet alleen een boek over hoofdhaar had geschreven, maar ook een boek dat Wandel je slank en gelukkig heet. Nadat ik Lies een bericht had gestuurd, waarin ik schreef dat ik het wandelen had ontdekt en graag aandacht aan haar boek wilde schenken, had ik het binnen een paar dagen in huis, inclusief een lieve opdracht van de auteur en sindsdien zijn Wandel je slank en gelukkig en ik onafscheidelijk. Misschien klinkt het wat overdreven, maar dit fantastisch geschreven boek is mijn stappenbijbel geworden. Het ligt standaard op mijn nachtkastje en elke avond lees ik er wel in. Het inspireert, instrueert, geeft tips (ook voor oefeningen en voeding) en is nogmaals razend goed geschreven.

Hoogste tijd dus voor een gefilmd gesprek met Lies. Maar hoe doe je dat als de geïnterviewde in België woont en er nog steeds reisrestricties zijn? Dan is er maar 1 mogelijkheid: Zoomen. Om daar een toepasselijke draai aan te geven, besloten Paul Aandewiel (regie, camera en editing) en ik om mijn vragen aan Lies te stellen al wandelende door de Zandvoortse duinen. De techniek staat voor niets anno nu! Hieronder kun je het resultaat zien:

ps Wandel je slank en gelukkig is overal goed verkrijgbaar, o.a. HIER.

Deel dit artikel