Dromen over de Breaking Bad film

Entertainment

Dromen over de Breaking Bad film

Door -

Deel dit artikel

'Vannacht heb ik gedroomd over Jesse Pinkman. Het zal je niet verbazen dat het niet goed met hem ging.' Op de dag dat El Camino: A Breaking Bad Movie in première gaat op Netflix deelt Mick Boskamp zijn obsessie met de roemruchte serie.

Overigens is Jonathan Banks een van de weinige acteurs die bij de rolverdeling staat van El Camino. Zou dat betekenen dat er nog wat verrassingen te zien zijn in deze ruim twee uur durende prelude op de serie?

Zojuist maakte mijn hart een sprongetje. Vijf minuten geleden stond er alleen nog maar een trailer op de Netflix-pagina van El Camino: A Breaking Bad Movie, maar nu zie ik het rode balkje met afspelen. Het is zover. Al moet ik tot vanavond wachten, want ik heb beloofd om de film in Dordrecht bij mijn lief te gaan zien. Dat betekent dat ik nog twaalf uur in de 'wachtkamer' zit. Gelukkig is er in die kamer genoeg afleiding voor me zoals het Amsterdam Dance Event van volgende week voorbereiden voor Mannenzaken en natuurlijk dit stuk schrijven.

62 afleveringen 

Vannacht heb ik gedroomd over Aaron Paul oftewel Jesse Pinkman, om wie El Camino draait. Het zal je niet verbazen dat het niet goed met hem ging. Maar met mij ging het ook niet best. Het was een binge droom oftewel een droom die, zelfs nadat ik rond een uur of drie naar het toilet was geweest, gewoon weer doorging waar die was opgehouden toen ik wakker werd.

De laatste tijd heb ik vaak dromen die te maken hebben met drugs. En in deze droom was ik handlanger van Pinkman die net als hij niet met zijn jatten van de Crystal Meth af kon blijven. Ik heb die troep Goddank nog nooit gebruikt en ik denk ook niet dat deze gebruikersdroom te maken had met mijn behoefte aan middelen, die in de bijna 7 jaar tijd dat ik clean & sober ben – even afkloppen – nooit heeft opgespeeld. Ik denk dat de droom eerder te maken had met mijn verslaving aan Breaking Bad.

Aan de beste serie die ik ooit heb gezien, ben ik pas heel laat begonnen. In 2016. In 2008 had ik wel een aflevering gezien, maar hoewel ik die razend goed vond, was ik er gezien mijn actieve verslaving in die tijd nog niet aan toe om me over te geven aan een sterk aan verdovende middelen gelieerde serie. Ik zat nog flink in de ontkenningsfase en daarin paste geen serie die me confronteerde met mijn problemen.

(Even tussendoor: het is nu tien uur op vrijdagochtend en de eerste 10 op IMDB voor El Camino is al binnen en dat is op z'n zachts gezegd merkwaardig, want de film is pas een uur geleden online gegaan, ook in Amerika, en duurt nog een uur...)

Acht jaar later was ik drie jaar in herstel en was ik goed in staat om de 62 afleveringen (!) te gaan bekijken, waarvan geen 1 aflevering me niet op het puntje van mijn stoel zou houden. Wat een trip was dit (excusez le mot) en wat een fenomenale cast had de serie! Elke rol was goed tot uitmuntend. Tot die laatste categorie rekende ik de 'kleinere rollen' zoals die van Dean Norris als de DEA-agent en zwager van Walter White, Hank Schrader. Of die van Jonathan Banks als de crimineel Mike Ehrmantraut die een zwak voor Jesse Pinkman heeft.

Walter White twittert

Overigens is Jonathan Banks een van de weinige acteurs die bij de rolverdeling staat van El Camino. Zou dat betekenen dat er nog wat verrassingen te zien zijn in deze ruim twee uur durende prelude op de serie? Want zo zou je de film wel kunnen noemen, als een extra. Als we het namelijk over een perfect, afgerond einde van een perfecte serie hebben, dan was de op 22 september 2013 uitgezonden laatste aflevering van Breaking Bad, getiteld Granite State, een schoolvoorbeeld daarvan.

Bijzonder is dat El Camino op 8 oktober in L.A. voor een select gezelschap, inclusief een aantal die- hard Breaking Bad-fans, in première ging. Vooral bijzonder omdat daarna niets, maar dan ook niets over de inhoud van de film naar buiten kwam. Wel vond ik op twitter (ik ben en blijf natuurlijk een nieuwsgierige kleine rotjournalist) een tweet van Bryan Cranston alias Walter White.

Hij schreef:

World premiere last night of El Camino! First time I’ve seen it - but it won’t be the last. Aaron is SO damn good in it! And Vince Gilligan is just a genius.

Breaking Bad fans will love this story of ‘what happened to Jesse?’ Go see it this weekend!

Zouden we Walter White dan toch zien in El Camino? Ik houd ermee op en ik ga wat doen. En wee je gebeente als je me tussen nu en vanavond vertelt wat er gebeurt op het scherm. Dan laat ik je verzuipen in een vat met Crystal Meth.

 

Hieronder vertelt Aaron Paul bij Jimmy Kimmel in 2 1/2e minuut het Breaking Bad verhaal tot dusver:

Deel dit artikel