DJ SUAT zoekt het volk op

Entertainment

DJ SUAT zoekt het volk op

Door -

Deel dit artikel

Op Facebook is DJ SUAT op dit moment hot. Geen wonder ook, want van deze Britse DJ vind je geen tweede.

Van het vertederende enthousiasme en de knipoog van SUAT kan het niet anders dan dat je dag begint of eindigt met een lach.

DJ's zijn de afgelopen tien jaar baanbrekend geweest en hebben hun vak naar nieuwe plekken over de hele wereld gebracht. Ze hebben gedraaid op daken van wolkenkrabbers, op ski-pistes, op het water en zelfs in het water (check Richie Hawtin ín de Middellandse Zee bij Salinas, Ibiza). Nu is er een DJ opgestaan die terug gaat naar de gewone man en naar de plekken waar dat bepaalde specimen in het wild te vinden is.

Grappige beleving

De Britse DJ Zach Sabri, beter bekend als SUAT, gaat met zijn verrijdbare DJ-set naar fastfoodrestaurants, winkels, winkelstraten, benzinestations en andere openbare plaatsen zoals IKEA, KFC en McDonalds en draait vervolgens binnen of buiten. Die sets worden live gestreamd op Facebook en degenen die ter plekke aan eten of aan het winkelen zijn krijgen er een onvergetelijke muzikale en bijzondere grappige beleving bij. Want van het vertederende enthousiasme en de knipoog van SUAT kan het niet anders dan dat je dag begint of eindigt met een lach.

Donkere kerkers

In een interview zei SUAT: 'Ik begon streams te doen in restaurants en andere openbare ruimtes om te proberen het stereotype van dans en undergroundmuziek te doorbreken. En dan bedoel ik de donkere kerkers annex clubs en veel drugs. Zodra je deze muziek naar een andere omgeving brengt, beginnen mensen daadwerkelijk te luisteren en dit opent een sound voor ALLE leeftijden, niet alleen voor mensen van rond de 20 en 30. Ik heb mensen van over de hele wereld en ALLE leeftijden voor me gehad, tot zelfs aan 75 toe, die lieten weten hoe geweldig ze de muziek vonden.'

Fout geparkeerd

Op de vraag of hij ooit weleens uit een restaurant gegooid wasF, antwoordde hij: 'Nog nooit uit een restaurant. Wel kun je op mijn allereerste video, die niet live werd gestreamd, zien dat de politie werd gebeld. Dat kwam omdat ik uit mijn auto aan het DJ'en was. Maar die dame belde niet omdat ze last van de muziek had, maar omdat ik fout stond geparkeerd!

In onderstaande DJ set maakt SUAT een tankstation onveilig: