De kriebels voor Loveland

Entertainment

De kriebels voor Loveland

Door -

Deel dit artikel

Aankomend weekend gaat Mick Boskamp op zaterdag en zondag naar Loveland aan de Amsterdamse Sloterplas. En hij heeft nu al pret voor twee. Dat wil hij graag met je delen. Tezamen met zijn muzikale tips voor het festival. 

Het is niet zonder slag of stoot gegaan, maar ik heb 30 jaar uitgaan zoals we uitgaan kennen, overleefd.

Ik voel me een gezegend mens. Om uit te leggen waarom, gaan we even 25 jaar terug in de tijd. Naar een moment met het clubje vrienden en vriendinnen waarmee mijn toenmalige vrouw en ik elke zaterdagavond naar de RoXY ging. Op een zondagmiddag zitten we na een lange nacht bij te komen in ons huis op de Prins Hendrikkade. En we hebben het over hoe lang we hier nog mee door kunnen gaan, met feestvieren 2.0. Ik zeg: 'Ik hoop nog lang, maar ik weet wel dat ik de eerste ben die afvalt, want ik ben nu eenmaal de oudste.' Eén van de vrienden haakt daar op in en belooft me plechtig dat als ik zestig ben geworden, dat hij me dan op zaterdagavond van mijn bed komt lichten. Hij zet me dan in een rolstoel en rijdt me vervolgens naar de RoXY. Daar tilt hij me uit de rolstoel en met mij in zijn armen, maakt hij dan een dansje op de dansvloer. 

Fiets zonder trapondersteuning

En daarom voel ik me een gezegend mens. Omdat ik over drie maanden 63 word en dat niemand me van mijn bed hoeft te komen lichten. Omdat ik aankomend weekend met de fiets zonder trapondersteuning (hoor je me, Gert van Veen?) naar het station van Zandvoort rijd, de fiets in de trein naar Amsterdam Sloterdijk parkeer en van daaruit naar het festivalterrein van Loveland aan de Sloterplas fiets om 's avonds weer op dezelfde manier terug te keren naar Zandvoort. En dat twee dagen achter elkaar.

Het is niet zonder slag of stoot gegaan, maar ik heb 30 jaar uitgaan zoals we uitgaan kennen, overleefd. En dat niet alleen. Mijn hart gaat nog steeds sneller kloppen als ik aan het weekend denk, als ik me realiseer welke Dj's ik ga zien, horen en spreken.

Tranentrekkend mooi

Voor de zaterdag kijk ik als eerste uit naar Sébastién Leger. Net als ik is deze Fransman lid van de korte benen club, dus dat schept sowieso al een band. Bijzonder aan Leger is dat hij het gros van de muziek die hij draait zelf heeft geproduceerd. Tijdens een set van hem hoor je dan ook altijd materiaal dat hij net heeft af gemixt en dat pas een half jaar later uit wordt gebracht. Ik ben gek op zijn sound. Hij weet wat swingen is (Leger was vroeger breakdancer) en hij is ongelofelijk muzikaal. Zijn melodielijnen zijn tranentrekkend mooi. Hier zie en hoor je hem tijdens een zonsondergang-party op Bali. Leger draait zaterdag tussen 17.00 en 18.30 uur op de Circle stage.

We blijven even op diezelfde dag en op hetzelfde Loveland podium, waar tussen 20.00 en 22.00 The man like oftewel Sasha afsluit op Circle. De laatste keer dat ik hem zag en sprak was op 9 februari van dit jaar, toen hij samen met John Digweed tijdens een Free Your Mind-special in de A'damse Warehouse Elementenstraat de dansvoer liet ontploffen. Het gaat goed met Sasha. Het feestbeest dat hij ooit was, lijkt getemd te zijn. Ik schrijf nadrukkelijk lijkt, want met deze man weet je het natuurlijk nooit. Zeker is in ieder geval dat hij me muzikaal zal gaan boeien. Want de man is zelden op een slechte set te betrappen.

Hier staat hij te draaien op de Soho Beach Party van april vorig jaar in Dubai. Let op de danseressen. Bij de sound van Sasha slaan die als een tang op een varken.

Fijne, lieve, komische man

Grote kans dat ik tussendoor ook even ga kijken bij Maceo Plex (zaterdag tussen 21.00 en 23.00 uur bij Fire en zondag tussen 19.30 en 21.30 uur bij Rise) en Solomun (zaterdag tussen 21.00 en 23.00 bij Rise). Deze twee nieuwe helden staan garant voor een aaneenschakeling van handen in de lucht-momenten en bewijzen dat van alle dance-stromingen techno tot nu toe de hoogste houdbaarheidsfactor heeft. Hier zie je Maeo Plex op het Awakenings Festival van 5 juli 2019 en hier tref je Solomun op – hoe bestaat het – Tomorrowland 2019.

En dan wordt het zondag en dan verbrand ik broodnodig de calorietjes, want dan ga ik heen en weer tussen Hernan Cattaneo & Nick Warren b2b (van 19.00 tot 22.00 uur bij Circle) en Carl Cox (van 20.45 tot 22.45 uur in de Arena). Waar ik me vooral op verheug is om Nick Warren na 18 jaar (!) weer eens te zien. Wat een fijne, lieve, komische man is dat toch (tenzij hij in 18 jaar tijd een raschagrijn is geworden, maar dat lijkt me sterk). Tel daar de altijd goedlachse Hernan Cattaneo bij op en daar staat een duo dat alleen al qua persoonlijkheid het publiek voor zich weet te winnen. En dan hebben we het nog eens over hun muziek gehad die van de buitencategorie is. Tja, en dan de Grote Vriendelijke Reus Carl Cox. Daar moet ik toch wel even bij zijn als hij de Sloterplas in een golfslagbad verandert met zijn strakke, diepe techno sound. Hier kun je Hernan & Nick b2b horen en zien vanaf Ibiza. En hier Carl op Tomorrowland 2019. Wees niet bevreesd. Het festival van aankomend weekend wordt een stuk intiemer.

Ja, ik heb de Loveland-kriebels. Want ofschoon ik clean en sober door het leven ga, ben ik nog net zo gek als vroegah. Op dance. 

Hieronder een korte terugblik op vorig jaar. Let op de benen van Leger. Die van mij zijn nog korter. Kun je nagaan.

Deel dit artikel