De dag waarvan je wist dat die ooit zou komen

Entertainment

De dag waarvan je wist dat die ooit zou komen

Door -

Deel dit artikel

Als de dag van gisteren herinner ik me wat er door me heen ging toen ik als tienjarige in mei 1967 het album Sgt. Peppers van The Beatles hoorde. Er was zoveel om te verwerken dat ik er 's nachts niet van kon slapen. 

Anderen helpen paste helemaal niet in mijn 'ik Mick' stijl van leven, waarin alles om één iemand draaide, namelijk de persoon die ik in de spiegel zag.

Eén van de songs die me meteen bijbleef, was 'When I'm 64'. Met een hoge stem zong Paul McCartney het door drie klarinettisten begeleidde lied. Een merkwaardige song in zgn. rooty tooty stijl uit lang vervolgen tijden. Pas veel later begreep ik dat McCartney aan producer George Martin had gevraagd om zijn stem te versnellen, waardoor Paul jonger klonk. Songteksten luisteren, daar deed ik toen niet aan. Ik was (en ben) meer van de melodieën. Maar de tekst van When I'm 64 vond ik wel bijzonder. Want ik kon me Paul echt niet voorstellen als iemand van 64. Want dat was oud! Ouder kon je volgens mij niet worden.

En dan opeens wordt het 5 november 2020 (gisteren) en ben je 64. Hoe bizar is dat? 

Will you still need me
Will you still feed me
When I'm 64

Je zou denken dat ik op mijn leeftijd in een teletijdmachine wil stappen, die me terugbrengt naar die lente van 1967. Maar ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken. Want ik vind het allemaal wel best nu. Met dank aan velen in mijn naaste omgeving heb ik een transformatie van jewelste doorgemaakt, waar ik me heel happy en senang bij voel. Als je me dertig jaar geleden had verteld dat er een dag zou komen dat ik het fijn zou vinden om anderen onbezoldigd bij te staan en te helpen, zou ik hebben gevraagd: 'Voel eens aan je voorhoofd?' Want anderen helpen paste helemaal niet in mijn 'ik Mick' stijl van leven, waarin alles om één iemand draaide, namelijk de persoon die ik in de spiegel zag. Ogenschijnlijk was ik te benijden. Maar ik was altijd onderweg naar mijn volgende quick fix

Ja, van alle leeftijden vind ik 64 misschien wel de mooiste, waarbij moet worden gezegd dat ik het geluk heb dat alles nog werkt bij me, ook het lichaamsdeel dat happy maakt, en dat ik een geliefde heb die ten aanzien van de vraag 'will you still feed me?' volmondig 'ja' zegt. Want wat houdt die vrouw van koken! 

Eergisteren was ik te gast in het radioprogramma op Zandvoort FM van dorpsgenoot Jaap Koper. Elke week op woensdag bel ik bij hem in om een volstrekt subjectieve versie van het nationale en internationale nieuws te geven. Maar omdat ik gisteren jarig was, werd het woensdag live in de studio een soort Dit is uw leven. Hieronder kun je het eerste uur terugluisteren, waarin ook mijn bestie en drummer van Doe Maar, René van Collem te horen is, die woensdag jarig was (mentaal werd hij 32 jaar). Op 13.40 begint het stuk over en met de song ‘When I’m 64’ en op 49.22 verrassen we een jarige René.

Deel dit artikel