De 88-jarige superman Clint Eastwood als rolmodel

Entertainment

De 88-jarige superman Clint Eastwood als rolmodel

Door -

Deel dit artikel

Er is een 88-jarige superman die van geen ophouden weet. In december komt er een nieuwe, spannende film van hem uit. Is it a plane? Is it a bird? Nee, het is Clint Eastwood.

Op zijn 71ste was hij de oudste regisseur in de Oscar-geschiedenis die het beeldje voor beste film won.

Als Mannenzaken-makers zijn we de 60 gepasseerd. En deze periode ervaren we als de mooiste, rijkste en meest intense van ons leven. Maar we worden wel ouder. Hoe heerlijk is het dan dat we in de 88-jarige (!) Clint Eastwood een rolmodel hebben, die alles wat voor bejaard staat aan zijn cowboylaars lapt. 

Drugsrunner voor een drugskartel

In december komt er een nieuwe film van hem uit, getiteld The Mule. Het verhaal gebaseerd op ware gebeurtenissen, gaat over een 90-jarige man die drugsrunner wordt voor een drugskartel. Met andere woorden: hij is de ezel (mule) die de contrabanden vervoerd. Eastwood heeft de hoofdrol, doet de regie en is de producent van de film, waarin verder sterke acteurs als Bradley Cooper, Laurence Fishburne en de nieuwe Narcos-hoofdrol speler Michael Peña mee doen.

Als je de trailer bekijkt, dan moet je het met ons eens zijn dat we hier allesbehalve met een voortkabbelende film te maken hebben, waaruit je de herfst van iemand's leven proeft. Zo'n film heeft Eastwood eerder in zijn leven gemaakt. The Bridges Of Madison County met Meryl Streep uit 1995. En dat was wel een knaller van een film, waarbij geen kijker het droog kon houden.

Er is werk aan de winkel

Toen hij in 1992 de anti-Western Unforgiven maakte, kreeg hij daar de Oscar voor beste film en de Oscar voor beste regie voor. In 2004, hij was toen 71, mocht hij voor Million Dollar Baby weer de Oscar voor beste film in ontvangst nemen (en kreeg hoofdrolspeelster Hillary Swank de Oscar voor beste actrice). Hij was toen de oudste regisseur in de Oscar-geschiedenis die het beeldje voor beste film won.

En dan te bedenken dat Eastwood voor dit alles in de jaren zeventig zowel de spaghetti-western als het good cop, bad cop-genre (als Harry Callahan in de Dirty Harry-reeks) nieuw leven had ingeblazen en ook nog even burgemeester van een stadje aan de Amerikaanse westkust was geweest. Kortom: als we zo naar het leven van onze held Clint Eastwood kijken, is er nog werk aan de winkel!

Hier de spannende trailer van The Mule:

Deel dit artikel