Clubhouse, hip, hype of hysterie?

Entertainment

Clubhouse, hip, hype of hysterie?

Door -

Deel dit artikel

Onze man van de wereld heeft de nieuwe app- en bepsensatie Clubhouse omarmd. En dan weet je het wel. Dan gaat Tino Stuij los!

Door: Tino Stuij

Groucho Max zei het al: "I refuse to join any club that would have me as a member."

Je kunt niet meer zonder, zeggen ze.

De gebruikers dan.

Net als Pokemon Go, dat was ook zo’n fijne hype.

Liep je op vakantie plotseling in de tuin van een vies ziekenhuis in Macedonië te cruisen omdat er een Skyfly of Mupflup te vangen zou zijn.

Voor hen die op social media nog meer boomer zijn dan ik, het gaat over Clubhouse.

Clubhouse is een open radio source by phone.

Het 27 MC Bakkie van 2021.

Je wordt lid, wordt uitgenodigd en kunt in clubverband praten met iedereen over de hele wereld. Letterlijk. Praten en luisteren worldwide. 

Om aan Clubhouse te willen deelnemen moet je wel in het bezit zijn van een iPhone. 

De rest praat niet mee.

Maar de club is zo exclusief als je het zelf maakt.

Groucho Max zei het al: "I refuse to join any club that would have me as a member."

Sommige kanalen, breakie break, ik ben staande bij, laten je makkelijk binnen als simpele toehoorder. Maar je kunt ook je eigen exclusieve clubje beginnen als een echte P2 Loge.

Eenmaal binnen op het vreemde schoolplein voor babbelzieken kun je trouwens met gemak verdwalen. In eerste instantie zoek je de clubhouses op van mensen die je kent of denkt te kennen. Dat hoor je aan als een live podcast met tips. Ik kwam in praatsessies over pitchen, spreken in het openbaar en hoe begin je een eigen Youtube-kanaal terecht. Of marketingoeroes en mediamakers die in tegels spreken.

Het meeste heb je al eens gehoord op een congres waar je bedrijf te veel geld voor heeft betaald. Dus ga je zwerven. En dan wordt het leuk bij een ontbijtpraatje met Amerikaanse huisvrouwen of tijdens een Duits hoorspel. Vanmorgen een kwartiertje naar een Russische groep geluisterd en er geen fuck van begrepen. Daarna even een minuut of vijf aangehoord om te checken wat er gebeurde op de 24 Hour Silent Group, waar meer dan duizend horigen zwegen in verband met Violence Against Asian People.

Een stilte retraite op Clubhouse, love it. Anders.

En net nog even naar de Amerikaanse actrice Justine Bateman geluisterd die met de producer van Drake over nieuwe samples zat te beppen.

Nu even gestopt met luisteren. Inderdaad Clubhouse is een heerlijke hype. Soms hip, soms hysterisch. Ik dacht er net heel even over om aan te bellen bij de buren en gewoon een gesprek te hebben over koetjes en kalfjes. Maar waarom zou ik?

Ik heb nu Clubhouse, hip hip hoera.

Deel dit artikel