Cadeautje: de beste songs over maandag

Entertainment

Cadeautje: de beste songs over maandag

Door -

Deel dit artikel

Omdat de gemiddelde persoon in zijn of haar leven ongeveer 4000 maandagen moet zien te overleven, is hier een muzikaal steuntje in de rug...

Op de foto The Mama's & The Papa's

...in de vorm van een Spotify-playlist van Mannenzaken met de beste liedjes over de meest gehate dag van de week, die je overigens zo leuk kunt maken als je zelf wilt. Komen we zo nog op terug.

14 topsongs

Wat hebben we voor je? 14 topsongs. Natuurlijk de Boomtown Rats met I Don't Like Mondays. Zanger en frontman Bob Geldof haalde zijn inspiratie voor dit 'vrolijke' lied uit een waargebeurd verhaal:

Brenda Ann Spencer (San Diego, 3 april 1962), een toenmalig zestienjarig meisje, woonde bij haar ouders tegenover de Grover Cleveland basisschool. Op 29 januari 1979 schoot zij vanuit haar ouderlijk huis lukraak op kinderen en volwassenen op de speelplaats van een basisschool.

Toen het drama na zes uur voorbij was, waarbij 8 kinderen en twee volwassenen het leven lieten, en naar haar motieven gevraagd werd, antwoordde ze: 'Ik houd niet van maandagen, dit brengt tenminste wat leven in de brouwerij'. 

Vrolijkere liedjes

Gelukkig staan er ook wat vrolijkere liedjes op, zoals Monday Monday van The Mama's & The Papa's: Monday, Monday, so good to me 
Monday mornin´, it was all I hoped it would be


Of New Moon On Monday van Duran Duran, met weliswaar een tekst waar geen touw aan vast te knopen is (I stayed the cold day with a lonely satellite. New moon on Monday), maar het klinkt in ieder geval positief. Of wat te denken van Thank God It's Monday van NOFX:

I'm gonna tell you what I really think I like about Mondays
Cause they feel like Saturdays
When you don't gotta go to work
Every day is a holiday
I wake up when I want to
I do anything I wanna do
Can't wait for Tuesday


Dat is misschien niet helemaal de juiste spirit, maar je begrijpt wat we bedoelen. Want dat is dus de grap met die maandagen. Als je erin gaat het met idee dat het niks wordt, dan wordt het ook niks. Sinds een tijdje denken we dat de maandag de beste dag van de week is, ook al is 'ie een beetje Manic (Manic Monday van The Bangles, die natuurlijk ook op de playlist staat, is overigens geschreven door Prince, maar dat wist je waarschijnlijk al).

Hier de gratis Spotify Playlist, speciaal voor jou gemaakt. En nu door naar de dinsdag!

Deel dit artikel