Beestachtig goed boek!

Entertainment

Beestachtig goed boek!

Door -

Deel dit artikel

Een waanzinnig debuut van de in Frankrijk opgegroeide Marokkaanse schrijfster Leïla Slimani over een aan seks verslaafde echtgenote, moeder en journaliste. Op 1 mei verscheen de vertaling bij Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam: In de tuin van het beest. We geven je hier het begin.

"Een week lang houdt ze het vol. Een week lang heeft ze er niet aan toegegeven. Adèle is braaf geweest. In vier dagen heeft ze tweeëndertig kilometer gerend. Ze is van Pigalle naar de Champs- Élysées gegaan en van musée d’Orsay naar Bercy. ’s Ochtends rende ze over de verlaten kades. ’s Avonds over de boulevard Rochechouart en de place de Clichy. Ze heeft niet gedronken en ze is vroeg naar bed gegaan.

‘Een hijgende naakte man, een vrouw die klaarkomt. Ze zou alleen nog maar een voorwerp willen zijn in een groep die haar verslindt, likt, helemaal opslokt.’

Maar vannacht droomde ze ervan en toen kon ze niet meer slapen. Een broeierige droom zonder afloop, die als een warme luchtstroom bij haar binnendrong. Adèle kan alleen nog maar daaraan denken. Ze staat op en drinkt een kop extra sterke koffie in het slapende huis. In de keuken wiebelt ze van de ene voet op de andere. Ze rookt een sigaret. Onder de douche heeft ze de neiging zichzelf te krabben, haar lijf open te rijten. Met haar voorhoofd bonkt ze tegen de muur. Ze wil dat iemand haar vastgrijpt en haar hoofd stukslaat tegen het glas. Zodra ze haar ogen sluit hoort ze geluiden, zuchten, kreten, klappen. Een hijgende naakte man, een vrouw die klaarkomt. Ze zou alleen nog maar een voorwerp willen zijn in een groep die haar verslindt, likt, helemaal opslokt. Willen dat iemand in haar borsten knijpt, in haar buik bijt. Ze wil een speelpop zijn, in de tuin van een beest."

Een knappe jongen (of dame) die na dit begin het boek nog weet weg te leggen…

 

 

Deel dit artikel