Archief

Hebben

Het betere voetenwerk

15 aug 2018 Door Willem Schouten

Geen groter genot dan een paar nieuwe schoenen. De geur, de smetteloze ongereptheid, de onbegrensde mogelijkheden die ervan uitgaan. Maar er is ook een keerzijde. Je moet je oude schoenen op zeker moment afdanken. Daar ben ik niet zo goed in.

Reizen

Onverwachte ontmoetingen

13 aug 2018 Door gastredacteur

Wanneer je uit Nederland vertrekt en in Italië gaat wonen, zoals gastredacteur Vic Veldheer samen met zijn geliefde heeft gedaan, moet je een nieuw sociaal leven opbouwen. En dat blijkt een kunst op zich. Want je weet van tevoren nooit wie je bij feestjes of festivals tegen het lijf loopt.

Health

Moeder, een boei!

11 aug 2018 Door gastredacteur

Vanochtend waren er nog negen deelnemerplaatsen beschikbaar voor de Bloemendaalse zeemijl, die morgen, zondag 12 augustus, wordt gezwommen. Maar voordat je je in je enthousiasme opgeeft, moet je eerst dit waanzinnige lange weekendverhaal van René Sence lezen, die vorig jaar meezwom...

'Eindelijk had ik weer iets gevonden wat me kon wakkerschudden uit het ‘alledaagse’, want zeezwemmen is potentieel gevaarlijk en gevaarlijk is aantrekkelijk: je voelt pas echt in elke zenuw dat je leeft, als een mogelijk einde van je leven omnipresent op de loer ligt in het zilte zeewater.'

 

Entertainment

Deksels, wat heb ik een zin in Loveland!

10 aug 2018 Door Mick Boskamp

Liefde

Je moet de tijd hebben om elkaar lief te hebben

08 aug 2018 Door Willem Schouten

De een vond het Zomergasten-gesprek ‘schurend’, de ander betichtte Janine Abbring van ‘Louis interruptus’-gedrag... Willem Schouten zag echter een lieve, romantische Louis van Gaal die zijn best deed om te laten zien wie hij werkelijk is.

Hebben

Aan een moedige hoedenmaakster

06 aug 2018 Door Mick Boskamp

Lieve Anne van Ketel, van de foto hiernaast, gemaakt in je huis op Ibiza, kan ik maar geen genoeg krijgen. Je bent bezig om je eerste tulband te maken. Voor eigen gebruik. Te zien is dat je hoofdhaar bent verloren. Op dat moment moet je doodziek zijn geweest van de zoveelste chemokuur. Maar het enige wat ik zie, is levenskracht en schoonheid. Wat ik zie, is dat je een die hard bent. In de breedste zin...

Entertainment

Happy de Peppie bij Earth, Wind and Fire

03 aug 2018 Door gastredacteur

Earth, Wind & Fire bij Woodstock aan het Bloemendaalse strand. Het moet niet gekker worden. Maar gelukkig werd het niet gekker, maar te gek...

 

Verzorging

Dit product is ronduit opzienbarend

01 aug 2018 Door Mick Boskamp

Een van George Clooney's leukste rollen is als de ontsnapte Ulysses Everett McGill in de komedie Oh, Brother Where Art Thou. Belangrijker dan uit handen van de politie te blijven, is er de pommade die voor McGill van levensbelang is. Die pommade heb ik getest.

Eten

Lesje in dorst lessen

30 jul 2018 Door de redactie

​Het zijn de tijden van de Grote Dorst. En die dorst moet adequaat worden gelest. Hoe doe je dat het beste? Liever niet met wijn, zegt één van de beste online wijnadviseurs van Nederland. Die en passant een warm pleidooi voor biologische limonade houdt.

Reizen

Vakantiestudie: De taal van de liefde leren

26 jul 2018 Door de redactie

Uit onderzoek blijkt dat de liefde bij maar liefst 38 % van alle taalcursisten meespeelt in de keuze om een specifieke taal te willen leren. NHA thuisstudies heeft daarom een aantal ‘versierzinnen’ voor verschillende (be)stemmingen op de site staan.