Archief

Actueel

Vragen, vragen, Corona-vragen

22 jun 2020 Door Mick Boskamp

Vragen, vragen, vragen. Een analyse in de Volkskrant van vandaag, getiteld #Viruswaanzin: wat klopt er van de argumenten? zorgt voor grote verwarring bij Mick Boskamp.

Actueel

Subtiel gif

20 jun 2020 Door gastredacteur

Reizen

Tien wereldse reizen na corona

18 jun 2020 Door Robert Fernhout

Helaas zijn we tegenwoordig min of meer aan huis gebonden en internationaal reizen is er al helemaal niet meer bij. Maar misschien komt dat ooit nog goed. Laat je in ieder geval hier even kort en krachtig inspireren door 10 prachtige niet alledaagse bestemmingen die zeker de moeite waard zijn.

Actueel

Open brief aan Mark Rutte

16 jun 2020 Door Mick Boskamp

Een aantal maanden geleden was Mick Boskamp van plan om een positieve open brief aan Mark Rutte te schrijven. Het is even anders gelopen. Hier is de brief aan onze Minister President, maar of hij er blij mee is, valt te betwijfelen.

Actueel

Stemmingmakerij in het AD

12 jun 2020 Door Mick Boskamp

Onderstaand artikel op de site van het AD is het zoveelste bewijs dat we een aantal staatscouranten in Nederland hebben vermomd als dagbladen.

Actueel

Schoenmaker, houd het bij wat je leest

11 jun 2020 Door Misja Helsloot

Health

Hersenknetter (deel 3): troostmuziek

10 jun 2020 Door gastredacteur

Het leven houdt niet op na een herseninfarct. Als iemand dat weet, dan is het de boomlange dierenarts Peter Bracht wel. Zijn levenslust overwint alles. Dit is deel 3 van Hersenknetter. Over troostmuziek.

Entertainment

DJ SUAT zoekt het volk op

06 jun 2020 Door de redactie

Health

Zet je hersenen weer in vuur en vlam

05 jun 2020 Door gastredacteur

Een jaar geleden schreef Willem Schouten een artikel over dat slecht nieuws afstompt en goed nieuws de hersenen in vuur en vlam zet. In de tijd waarin we nu leven vonden we het nuttig om dat stuk nog eens onder de aandacht te brengen...

Reizen

Big in Japan, Rockstar in Thailand

03 jun 2020 Door Robert Fernhout

'In de jaren 80 was er een Duitse ‘synth-pop’ band die hoog scoorde met het nummer ‘Big in Japan’. In Europa weliswaar, want ‘Big in Japan’ was dan ironisch genoeg weer niet ‘big’ in Japan.' Zo begint de nieuwe blog van onze man in Azië en dan weet je dat het een andere kant op gaat.