Zoomen met een leuke dwarsdenker

Actueel

Zoomen met een leuke dwarsdenker

Door -

Deel dit artikel

Gisterenmiddag, met nog een uur te gaan voordat ik op mijn verzoek een Zoom-gesprek met scribent, columnist, journalist, presentator, jurist etc. Sietske Bergsma zou doen, kreeg ik mot met een buschauffeur.

Het gesprek dwarrelde alle kanten op, waar ik zo van houd, maar de rode draad was duidelijk.

Ik was mijn mondkapje vergeten en had mijn T-shirt omhoog getrokken tot boven mijn neus, maar dat mocht niet. Toen ik hem de passage wilde laten lezen op internet dat elk soort mondbedekking goed was, werd ik uitgescholden. Ik moest opflikkeren en ik was een a-sociale klootzak. Toeval bestaat niet, want even daarvoor had ik in een andere bus, waarvan de chauffeur een stuk coulanter was, de volgende tweet van Sietske gelezen: 'Ik heb in Duitsland twee maanden lang in winkels en publieke ruimtes een mondmasker moeten drager. Iedereen die nu zegt 'doe nu maar gewoon': jullie hebben geen idee hoe beklemmend dat is. Dus reken maar dat die 55% volgens Maurice de Hond 'voor' is er op terugkomt.'

Een bijzondere vrouw

Waarom ik Sietske wilde spreken, is omdat ik fan van haar ben. Ik vond haar al heel fijn schrijven, maar sinds ik haar filmpjes heb ontdekt die ze voor Blue Tiger Studio maakt, ben ik helemaal om. Bekijk de aflevering met de alles zeggende titel 'Sietske neemt je mee naar de martelkamers van Mark Rutte' en je weet dat we op z'n zachtst gezegd met een bijzondere vrouw te maken hebben met een mimiek waar het cynisme vanaf druipt. Heerlijk! Mede omdat er niet zoveel collega's zijn die lekker ongegeneerd dwarsdenken zoals Sietske dat doet, wilde ik met haar praten voor Mannenzaken. Het gesprek dwarrelde alle kanten op, waar ik zo van houd, maar de rode draad was duidelijk. Kijk maar of je 'm weet te vinden in onderstaand gesprek.

ps. Omdat schrijvende dwarsdenkers als Sietske Bergsma (check hier haar site) niet van de lucht kunnen leven, zou je een donatie kunnen overwegen.

Deel dit artikel