Zoetstofwisselingstherapie

Actueel

Zoetstofwisselingstherapie

Door -

Deel dit artikel

Vandaag, zaterdag 12 mei, vieren we de verjaardag van de beroemdste verpleegster aller tijden. Dat doen we niet door bij Florence Nightingale op de koffie met gebak te gaan.

Maar dat doen we door het wereldwijd vieren van de Internationale Dag van de Verpleging. Waarbij ‘The lady with the lamp’, zoals de bijnaam van nurse Nightingale luidde, nog altijd als een geweldige inspiratiebron geldt voor verplegers en verzorgers.

'Zoeting' als wapen tegen de verzuring

Een heel andere inspiratiebron hadden Jacobse en Van Es toen ze hun Zoetstofwisselingstherapie in Nederland introduceerden. Het ging de heren puur om de poen. Waarbij ze door het toedienen van de juiste ‘zoeting’ de ernstig verzuurde ledematen van hun patiënten te lijf gingen. Legendarisch is hun keuze van het gembermarmeladekapje op de ernstig verzuurde knie van een 50méér slagersjongen.

En ook de secundaire arbeidsvoorwaarden verzoetten de harde arbeid van Dr. Jacobo en Dr. Van Essen: omdat ze als artsen de beschikking kregen over een ‘escolaap’, hadden ze ‘nooit geen parkeerproblemen meer’. Kortom, hilarisch van begin tot het bittere eind, als de opgelichte Cor van der Laak genoegdoening komt eisen voor de behandeling van ‘de problemen met de bips’, met speciaal op zijn bips afgestemde rozebotteljam.

Deel dit artikel