#wedoenalsindsmaartnietmee. Blogkamp (3)

Actueel

#wedoenalsindsmaartnietmee. Blogkamp (3)

Door -

Deel dit artikel

Er is veel te doen om een stel BN'ers, dat onder de hashtag #ikdoenietmeermee de Corona regels aan de laars lapt en mensen oproept om hetzelfde te doen. Raar. Dat er veel te doen om is. 

Op de selfie: mijn broer en ik vermond in de trein

Het kan zijn dat ik dikke, vette pech heb gehad, maar eigenlijk ben ik nergens tussen maart en september een groep mensen tegengekomen, waarvan meer dan de helft zich aan de Corona regels hield.

Het zal inmiddels duidelijk zijn wat ik van de Corona maatregelen vind, maar dat betekent nog niet dat ik niet meer mee doe met de regels. Ik zal dan ook niet snel bekeurd worden of een strafblad krijgen zoals Ferd Grapperhaus. De waarheid is altijd gekker dan wat je kunt bedenken. We hebben een Minister van Justitie, die een aantekening in zijn justitiële documentatie (in de volksmond een strafblad geheten) heeft gekregen. Omdat hij de Corona maatregelen met voeten heeft getreden. Hoe krankzinnig is dat? Maar goed, we dwalen af. Ik had het erover dat ik mee doe aan de Corona regels. Onder stil protest weliswaar, maar ik doe het. Ik zou niet anders kunnen, want ik ben geen asociaal. Mensen die zich niet aan de 1,5 meter houden en principieel geen mondkapje dragen in het OV, wens ik een prettige wedstrijd. Ik ga niet in de AH bovenop een oudere dame met een rollator staan, om de simpele reden dat die mevrouw misschien wel heel erg bang is om te worden besmet. Daarnaast zijn er volgens mij andere middellen die krachtiger zijn om een punt te maken. Hoe zeggen de Britten en Noord-Amerikanen dat zo mooi? The pen is mightier than the sword

En nu ik de pen ter hand heb genomen in de vorm van een toetsenbord, wil ik nog wel even wat kwijt over #ikdoenietmeermee. Want laten we elkaar even heel eerlijk in de ogen kijken. Misschien heb ik sinds maart domme pech gehad dat ik steeds op een fout tijdstip in de foute supermarkt stond, maar ik heb nog nooit zoveel mensen bij elkaar gezien voor wie onderhavige hasjtag van toepassing was qua gedrag. Dan heb ik het zowel over de klanten als over het personeel ,dat er voor moest zorgen dat de regels werden nageleefd. Toen ik een paar dagen na de eerste persconferentie van Rutte en De Jonge in een supermarkt kwam, kreeg ik het al snel Spaans benauwd omdat niemand, maar dan ook werkelijk niemand mee deed. Ik was nog van de bange toen. En ik wist niet hoe snel ik de zaak uit moest komen. Bij de uitgang stond een medewerker voor een poortje. Toen ik aan haar vroeg of ze het poortje voor me open wilde doen, zei ze dat ik maar langs de lange rij voor de kassa moest lopen. Ik vroeg of ze even aan haar voorhoofd wilde voelen. 'Dus ik moet me langs al die mensen wurmen?'vroeg ik verbijsterd. 'En hoe zit het dan met die anderhalve meter? Doen we daar niet aan hier?' Uiteindelijk maakte ze schoorvoetend het hekje voor me open, waarna ze me nog nariep dat ik de volgende keer gewoon langs de rij voor de kassa moest. 

En zo is het zes maanden gebleven. In de Aldi en AH in Dordrecht (waar mijn lief woont), in de AH en Vomar in Zandvoort (waar ik woon) en in de Jumbo in Rotterdam (op doorreis) Nogmaals: het kan zijn dat ik dikke, vette pech heb gehad, maar eigenlijk ben ik nergens tussen maart en september een groep mensen tegengekomen, waarvan meer dan de helft zich aan de Corona regels hield. Sterker nog: het was een hele toer om tussen al die lui wel mee te doen. En daarom trek ik mijn schouders op als het AD een opgewonden stuk plaatst waarin valt te lezen: Veel politici en BN’ers hebben zich maandagavond gekeerd tegen een oproep van een groepje artiesten en modellen om de coronaregels van het kabinet te negeren. Onder anderen Famke Louise, Tim Douwsma, Thomas Berge en Brace riepen volgers met de hashtag #ikdoenietmeermee op zich tegen de coronarichtlijnen van het kabinet te keren. 

Dan denk ik: hebben we met z'n allen niet een enorme kluit boter op ons hoofd? Eens kijken of deze hashtag werkt: #wedoenalsindsmaartnietmee

Deel dit artikel