Verhit

Actueel

Verhit

Door -

Deel dit artikel

‘De typisch Nederlandsche ‘korte-broek-naar-kantoor’ welles-nietes discussie is bijna net zo lachwekkend als de ‘extreme kou’ waarschuwingen van de Thaise overheid als het kwik hier eens onder de 15 graden duikt.’ Onze Azië correspondent Robert Fernhout verbaast zich weer eens.

Het was ook een paar dagen wat warm in Nederland. Dat kopte De Telegraaf tenminste dus dan is het ook zo. En in een land wat dat helemaal niet gewend is leidt dat uiteraard tot rare capriolen. Natuurlijk zijn daar dan de onvermijdelijke goedbedoelde tips (plaknachten op komst: doe dit niet!) en de immer oplaaiende typisch Nederlandsche ‘korte-broek-naar-kantoor’ welles-nietes discussies. Bijna net zo lachwekkend als de ‘extreme kou’ waarschuwingen van de Thaise overheid als het kwik hier eens onder de 15 graden duikt. Geen betere manier om te leren relativeren dan een tijdje in een land te wonen waar alles anders is, ik raad het iedereen aan! 

Naaktzwemmen escaleert

Afijn, het is dus even heet in Nederland en dat houdt de gemoederen nogal bezig. Deze zomer viel mijn oog op een wel heel opmerkelijk stukje nieuws wat eigenlijk meer vragen opriep dan dat het beantwoordde. ‘Naaktzwemmen escaleert: politie zoekt man met groot mes’ las ik op diezelfde Telegraaf website. Er was blijkbaar een groep mensen die het zo warm hadden dat ze zich van iedere vorm van textiel hadden ontdaan alvorens een duik in het frisse water te nemen. In plaats van een nudistenstrandje uit te zoeken voor dit niets verhullende spektakel gebeurde dit alles in het Albertkanaal in Kanne, net over de grens bij de zuiderburen. Of all places. En dat is vragen om problemen natuurlijk. 

Bizar gedrag natuurlijk

Dat niet alles in Kanne en kruiken was bleek toen andere bezoekers de naaktzwemmers vroegen hun broek weer aan te trekken. Die waren dat geenszins van plan, waarop een verhitte woordenwisseling volgde. Daarop haalde een Nederlandse man een groot mes uit zijn auto waarmee hij één van de naaktzwemmers op het hoofd sloeg. Bizar gedrag natuurlijk. Met een mes steek of snij je. Met een hamer, of voor mijn part een krik, sla je. Als iemand in z’n blote leuter rondrent en je hebt daar problemen mee én je hebt een groot mes voorhanden, dan sla je hem daarmee natuurlijk niet op zijn hoofd en is er maar één logische handeling: tsjakkaa, d’r af met dat ding! Een procedure waarvoor je in een gerenommeerd Thais ziekenhuis toch al snel 7.500 Euro kwijt bent. Artsen hier schijnen er erg bedreven in te zijn. Net als jaloerse Thaise vrouwen met een rokkenjagende echtgenoot, zo gaat het gerucht althans. 

Het zal niemand verbazen dat de Duitse naaktzwemmer er op wat lichte verwondingen na in ieder geval zonder kleerscheuren vanaf kwam. Op het moment van schrijven is men nog op zoek naar de machete man die het blijkbaar te heet onder de voeten werd. Dat het maar weer snel wat koeler mag worden daar. 

Deel dit artikel