Vandaag Inside: de kaars

Actueel

Vandaag Inside: de kaars

Door -

Deel dit artikel

In de betere feestwinkels zijn ze nog te krijgen; kaarsjes die je niet uit kunt blazen. Altijd lachen als de jarige uit volle macht de bacillen maar over die taart heen blijft blazen, zeker in Coronatijd. Zo’n pretkaars is een beetje als het TV programma ‘Vandaag Inside’…

Het vlammetje wakkert soms wat, lijkt dan te doven, om vervolgens toch weer fier de kop op te steken.

Het blijft natuurlijk een prachtig concept om de immer groeiende groep van ultra-deugende Nederlanders een beetje te stangen met grofgebekte grappen. Hard nodig ook, want bij de reguliere talkshows nemen de links lullende rechts vullende gespreksleiders zichzelf en hun gasten veel te serieus en valt er al jaren niks meer te lachen. De eerste keer dat Vandaag Inside een megarel veroorzaakte was na een grap over een geweld predikende zelfbenoemde woordkunstenaar; het meest recente schandaal was iets met een kaars waardoor ‘Vandaag Inside’ nooit meer hetzelfde zou klinken. De naam van het programma had voor eens en voor altijd een diepere en meer letterlijke betekenis gekregen.

In volle glorie

Nadat iedereen daar wat van vond en bij de heren van VI naar eigen zeggen de kaars voorgoed uit ging luwde de storm wat. De kijkcijfers logen er natuurlijk niet om; kaarsvet druipt waar het niet gaan kan en het duurde dan ook niet lang voordat aangekondigd werd dat VI zichzelf weer in volle glorie op zou richten, wat - love ‘m or hate ‘m - in ieder geval de diversiteit in talkshowland ten goede komt.

Ik heb begrepen dat er wel wat sponsors zijn weggelopen maar zet daar even een paar commerciële Talpa rakkers op; dan steek ik er mijn hand voor in het vuur dat ze zo vervangen zijn door andere bedrijven. Als eerste zou ik met Bolsius kaarsen en Tiger Balm bellen, alhoewel het hardnekkige gerucht rondgaat dat die laatste al bijna een deal met Jinek rond heeft.

Met VI zit het in ieder geval wel snor, en het kan niet anders dan dat Nederland vanavond weer eensgezind massaal afstemt op VI om óf te lachen óf zich kapot te ergeren nadat iedereen weer wekenlang over het programma geluld heeft. Mooier kun je het je niet wensen als programmamaker.

Deel dit artikel