Trump is spiritueel bankroet (en heeft Corona!)

Actueel

Trump is spiritueel bankroet (en heeft Corona!)

Door -

Deel dit artikel

Hoe komt het toch dat Donald Trump op handen wordt gedragen door spirituele geesten? Na het eerste debat met Biden snap ik het helemaal niet meer.

Dat hij doet zoals hij doet, is niet om zijn goede inborst en geheime missie te maskeren, maar om de rednecks, outlaws en cowboys op de banken te krijgen.

Dat was scary!

En dan heb ik het natuurlijk over het eerste debat tussen Donald Trump en Joe Biden. The Huffington Post had gisteren een paar toepasselijke koppen boven het verslag van de avond. Want bij die site is het gebruikelijk dat gedurende dag de headlines veranderen van de artikelen. Eerst stond er met grote letters Mayhem boven het stuk, later gevolgd door een 'iets' langere kop, die luidde Lying, Cheating, Barking, Bullying: Donald Trump Hijacked The First Presidential Debate. Joe Biden, waar ik overigens ook geen bewonderaar van ben, kwam nauwelijks aan het woord, want Trump onderbrak hem doorlopend. 

Compleet koekoek

Moderator Chris Wallace smeekte bijkans dat het gedrag van Donald moest stoppen, maar tevergeefs. Het eerste dat ik dacht, was: 'Die man is compleet, maar dan ook compleet koekoek.' En mijn tweede gedachte was veelomvattender. Ik dacht: 'Hoe kan het toch bestaan dat een aantal mooie, lieve, spirituele, empathische, intelligente en beschaafde mensen uit mijn omgeving fan zijn van deze ordinaire, racistische, leugenachtige, gevaarlijke, misdadige en narcistische mafklapper annex oproerkraaier?'

Racistische knokploeg

Eén en ander heeft met de aanname te maken, die de gevallen Amerikaanse televisiester Roseanne Barr in 2018 verwoordde in een later verwijderde tweet. Barr schreef: 'The president has freed hundreds of children a month from sexual bondage. He has broken up trafficking rings in high places everywhere.' Stel we nemen even aan dat dit zo is. Dat Trump de Messias is waar de wereld zo node op gewacht heeft. Waarom gedraagt hij zich dan als een complete malloot? Waarom geeft hij dan geen antwoord op de vraag of hij White Supremacy veroordeelt en zelfs een nauwelijks verscholen oproep doet aan een racistische knokploeg mocht de uitkomst van de verkiezingen in zijn tegendeel uitpakken? Is dit alles om de aandacht af te leiden van zijn hogere doel? 

Het Wilde Westen

Ik heb dat laatste weleens ironisch tegen een bevriende Trump-fan gezegd en die vatte de ironie niet.  'Precies,' zei hij enthousiast. 'Hij is minder gek dan je denkt. Hij is ongelofelijk slim!'

Nu denk ik inderdaad dat hij in zijn gekte niet helemaal achterlijk is. Maar dat hij doet zoals hij doet, is niet om zijn goede inborst en geheime missie te maskeren, maar om de rednecks, outlaws en cowboys op de banken te krijgen. Want die zijn net zo gestoord en vinden het gedrag van de huidige President helemaal geweldig. Wat dat betreft bestaat het Wilde Westen (en het Wilde Oosten, Wilde Noorden en Wilde Zuiden) nog steeds in de VS.

Laatst las ik op Twitter: Dat er intelligent buitenaards leven bestaat wordt feilloos bewezen door het feit dat ze nog geen contact met ons hebben gezocht. 

Een pijnlijk scherpe zin.Trump is spiritueel, ja. Spiritueel bankroet. 

Breaking news

Trump heeft via een tweet te kennen gegeven dat hij en zijn vrouw Melania positief getest zijn op Covid-19. Hij liet zich testen omdat 1 van zijn naaaste medewerkers, Hope Hicks, eerder positief was getest. Het nieuws komt nadat tijdens het debat de naasten van Trump geen mondkapjes droegen en de naasten van Biden wel. Op de positieve test van de bijzonder aantrekkelijke Hicks zei Trump eerder in een interview met Fox News: 'Het is moeilijk als je in de buurt bent van soldaten, luchtofficieren, mariniers en politieagenten – en ik ben heel vaak bij hen – om als ze naar je toekomen te zeggen: ’blijf weg, blijf weg’. Hicks is een heel warm persoon. De soldaten en agenten willen ons constant knuffelen omdat we zo veel goede dingen voor ze hebben gedaan.'

Deel dit artikel