Stemmingmakerij in het AD

Actueel

Stemmingmakerij in het AD

Door -

Deel dit artikel

Onderstaand artikel op de site van het AD is het zoveelste bewijs dat we een aantal staatscouranten in Nederland hebben vermomd als dagbladen.

Fotografie: Bank Phrom via Unsplash

Ik heb niets met cijfers. Maar wat ik van een kilometer afstand bespeur sinds ik wakker ben geworden, is als er stemming wordt gemaakt in de mainstream media.

Ik ben 45 jaar journalist, maar ik had tot voor kort nog nooit van MSM (mainstream media) gehoord. Totdat ik in een paar weken tijd wakker begon te worden. En als je wakker wordt, ga je van alles zien. In deze ogenschijnlijk onpartijdige aankondiging van een kort geding dat viruswaanzin.nl aanspant tegen de Nederlandse overheid om een einde te maken aan de corona maatregelen, lees ik:

'Achter de website viruswaanzin.nl gaan juridisch adviseur Jeroen Pols en Willem Engel schuil. Laatstgenoemde zegt biofarmaceutisch wetenschapper te zijn en stelt niets te begrijpen van de opgelegde maatregelen.'

Wat me daar opvalt is de zinsnede 'Laatstgenoemde ZEGT biofarmaceutisch wetenschapper te zijn'. Dat zegt mij al genoeg. Dat is de lezer laten weten dat je wat Willem Engel zegt met een korreltje zout moet nemen. Best wel smerig.

Geen Maurice de Hond

Maar dan zijn we er nog niet. Willem zegt in het stuk: 'Gebleken is dat het coronavirus qua bedreiging voor de volksgezondheid niet sterk afwijkt van een gemiddelde griepgolf. Dat staat gewoon vast. Bovendien is de epidemie inmiddels voorbij.”

En wat schrijft het AD meteen daarna? Komt 'ie:

Uit cijfers van het CBS blijkt echter dat de sterftecijfers de afgelopen maanden veel hoger zijn dan gebruikelijk. Ook hebben diverse artsen aangegeven dat de coronagolf veel erger is dan een ‘normale’ griepgolf.

Ik ben geen Maurice de Hond. Ik heb niets met cijfers. Maar wat ik van een kilometer afstand bespeur sinds ik wakker ben geworden, is als er stemming wordt gemaakt in de MSM. En dit is daar weer een exemplarisch voorbeeld van.

Deel dit artikel