Sjaak Swart nog steeds fanatiek

Actueel

Sjaak Swart nog steeds fanatiek

Door -

Deel dit artikel

Gisteren werd in Bristol het WK Walking Football gehouden en Nederland wilde voor goud, maar kreeg een partijdige scheidsrechter...

Oranje had vooraf maar één doel: wereldkampioen ‘wandelvoetbal’ worden (waarbij dus niet mag worden gerend). De selectie met oud-internationals werd aangevuld met vijf ‘gewone’ spelers, die eind april een ticket naar het WK wisten te bemachtigen tijdens een selectiedag in het Olympisch Stadion.

Op het Coombe Dingle Sports Complex van de Bristol University begon Oranje sterk. De wedstrijden tegen Canada (3-2) en Gibraltar (3-0) werden gewonnen. Daarna ging het mis in de sleutelduels tegen Engeland (1-2) en Schotland (2-3).

Wij worden daar vrolijk van

De Britten speelden hard en lapten het verbod op rennen en fysiek contact geregeld aan hun laars. Tot grote frustratie van de Nederlanders verzuimde de scheidsrechter, eveneens een Brit (!), in te grijpen. Vooral Sjaak Swart was dat een doorn in het oog, zoals uit onderstaand filmpje blijkt. Is het niet geweldig om een man van 79, ook nog eens een levende legende, zo fanatiek te zien? Wij van Mannenzaken worden daar heel erg vrolijk van in ieder geval!

Overigens deed Oranje, dat een derde plek behaalde na winst op Wales, voor het eerst mee aan het officieuze WK. Old Stars walking football, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, is in Nederland enorm in opmars. Zestien profclubs en 240 amateurverenigingen hebben inmiddels een eigen team.

Deel dit artikel