Playboy bestaat 35 jaar. En bijna vergaten we het.

Actueel

Playboy bestaat 35 jaar. En bijna vergaten we het.

Door -

Deel dit artikel

Vandaag is een heugelijke dag. En het is maar goed dat Boskamp zich realiseerde waarom. Anders had onderstaand gesprekje tussen de Mannenzaken-mannen niet plaatsgevonden.

Boskamp: Weet je wat voor dag het vandaag is?

Schouten: Natuurlijk! Het is zondag en vandaag is FC Twente na 34 jaar uit de Eredivisie gedegradeerd. Wat een leed voor de Tukkers!

Boskamp: Bij de snor van Epi Drost, wat vreselijk! Maar ik bedoel iets anders. Vandaag is het 29 april 2018. Vandaag, 35 jaar geleden, kwam de eerste Nederlandse Playboy uit...

Schouten: Je bedoelt dat het 34 jaar geleden is dat ik bij Playboy ging werken? Maar even serieus, wat goed dat je er aan denkt. Want hoe je het wendt of keert, het is wel een mijlpaal in de geschiedenis van de Nederlandse mediawereld!

Boskamp: Ik moet je bekennen dat ik er per ongeluk achter kwam. Ik heb net namelijk een telefonisch interview gedaan met het radioprogramma Theater Van Het Sentiment op NPO 5, dat in het teken stond van deze Playboy mijlpaal. Ze hadden ook de eerste Playmate Ellen Soeters aan de lijn gehad. Die klonk als een echte 50 méér vrouw by the way. Vol vuur en levensvreugde. Wat is jouw favoriete Playboy-anekdote by the way?

Schouten: Pfoehhhh...Dan zou ik een ietsiepietsie uit de school moeten klappen. Hier komt 'ie: op één van de roemruchte Playboy-feesten, het was in Richter (toen bekend vanwege Jan Lenferink's RUR). In het damestoilet stonden 2 Playmates met elkaar elkaar voor de spiegel. 'Door wie ben jij geïnterviewd?' vroeg de ene. 'Door Wim Schouten,' zei de andere. 'Ben je met hem naar bed geweest?' vroeg de ene. 'Nee,' zei de andere. 'Oh... nou, ik ook niet'. Dit gesprek werd aan mij doorverteld door een dame die op het toilet zat. Mijn toenmalige vriendin!

Boskamp: Ha ha ha ha ha ha! Geniaal! Mijn favoriet kun je terugluisteren. Aan het begin van de uitzending van vanmiddag...

 

Deel dit artikel