Opzienbarend mooie zinsbegoocheling

Actueel

Opzienbarend mooie zinsbegoocheling

Door -

Deel dit artikel

Het is je reinste zinsbegoocheling… je denkt bij eerste aanblik te kijken naar een oude meester die per ongeluk een lsd-pilletje heeft geslikt. Maar dat is het niet.

Kunstenares Claudy Jongstra maakte met haar opzienbarend mooie kunstwerk Woven Skin – onder het motto Waste NO Waste - een meesterwerk dat is opgebouwd uit textiel. Dit kunstwerk hoort bij Claudy’s Farm of the World-concept en is de hele maand mei te zien in de Suikerfabriek van Groningen, als onderdeel van het kunstprogramma van Culturele Hoofdstad Leeuwarden Friesland 2018. Daarna begint het kunstwerk aan een tournee over de wereld.

‘Vermeer en Rembrandt kenden het geheim van het noordelijk licht ook al.’

De link met de oude meesters is overigens niet zo gek. In Noord-Nederland heeft Jongstra een aantal ‘hidden gems’ ontdekt. Ze verbouwt er onder andere vlas, dat door het noordelijke licht een bijzondere kwaliteit heeft, en dat vroeger als verfstof werd gebruikt in schilderijen van Vermeer en Rembrandt. En haar werk is niet onopgemerkt gebleven. Haar – vaak muurbrede - kunstwerken hangen bijvoorbeeld in het Rijksmuseum en het Museum of Modern Art in New York. Ook liefhebbers als Brad Pitt en Adele hebben haar werken in huis.

 

Deel dit artikel