Marianne Zwagerman ontmaskert Mark Rutte

Actueel

Marianne Zwagerman ontmaskert Mark Rutte

Door -

Deel dit artikel

Er zijn mensen die het bespottelijk vinden dat ik een abonnement heb op telegraaf.nl, de Goliath onder de mainstream media. Ik weet wat ze missen. Columnist Marianne Zwagerman.

Volgens mij is ze niet links of rechts, maar recht door zee. Goed gevonden van me, vind je niet?

Ik ben gek op die vrouw. Maar ik wil niet teveel van haar weten. Ik wil niet weten of ze single is of een woest aantrekkelijke man heeft, ik wil niet horen of ze links of rechts is (volgens mij is ze niet links of rechts, maar recht door zee. Goed gevonden van me, vind je niet?). Ik wil dat allemaal niet meetorsen, ik wil gewoon zonder enige achtergrond naar hartenlust kwijlen van haar stukjes. Ze vertelt het zo goed en raak allemaal. Ze gebruikt pretletters om haar zinnen te maken en ze spaart niemand.

Altijd in vorm

Er zijn meerdere Telegraaf columnisten die ik graag lees. Leon de Winter schreef laatst een column om door een ringetje te halen. De titel was: En toch moeten we Diederik Gommers stoppen. Ook Annemarie van Gaal, Ronald Plasterk, Eddy Terstall en zelfs hoofdredacteur Paul Jansen ('Rutte spreek burgers toe alsof het kleuters zijn') zijn regelmatig sterk op dreef.

Maar Marianne is altijd, maar dan ook altijd in vorm. Haar column van 27 november (van vandaag dus) is werkelijk fenomenaal. Even heb ik gedacht om het stuk te kopiëren en hier integraal te plaatsen. Voor al die mensen die principieel geen abo hebben op telegraaf.nl. Maar dat kon ik simpelweg niet maken. Dat zou ook heel cheap zijn. Dus ik bedacht iets anders.

Check onderstaand filmpje maar:   

Deel dit artikel