Mannenzaken is per 1 mei alcoholvrij

Actueel

Mannenzaken is per 1 mei alcoholvrij

Door -

Deel dit artikel

Noem het voortschrijdend inzicht. Noem het vooral niet missionarisdrang. Want wij van Mannenzaken zullen de laatsten zijn die volwassen 50méér mensen iets willen voorschrijven. Of in dit geval: door de keel gieten. Maar per 1 mei is Mannenzaken alcoholvrij. Daar voelen we – Mick en ik - ons beter bij.

Op 20 februari 2018 schreef ik een artikel met de titel De geest in de fles. Het was geschreven naar aanleiding van een onderzoek door de grootste seniorenorganisatie van Nederland – KBO-PCOB – naar drankgebruik onder hun minder jonge leden. En als ik mezelf even mag citeren, ik eindigde het artikel met deze woorden: Als er ooit iets wordt uitgevonden dat lekkerder is, dan blijf ik het erbij doen. Weet je waarom? Omdat ik het lekker vind, maar dat had ik al gezegd. Maar ook omdat ik het beest in de ogen wil kunnen kijken. Dat te kunnen doen vanuit mijn eigen kracht, geeft me een goed gevoel.

'Die flessen worden ook steeds kleiner'

Zoals velen weten – hij steekt het niet onder stoelen of banken - is Mick actief verslaafd geweest aan onder andere drank. Hij is op 28 april aanstaande 5 jaar ‘Clean & Sober’. En daar ben ik plaatsvervangend enorm trots op. Feit is dat ik vele, vele jaren bovenmatig heb gedronken. (Het gekke is dat iedereen dan meteen weet wat ik bedoel. Niemand die denkt dat ik zwaar aan de Spa was.) Ik stond alleen niet officieel als alcoholist in de boeken en dronk natuurlijk vooral omdat ik het lekker vond. En nadat Grote Liefde in 1997 in mijn leven kwam, werd het er niet minder lekker van. Maar als je op een gegeven moment dan opmerkingen begint te maken in de trant van, 'die flessen worden ook steeds kleiner'... dan weet je het wel. Dat gebeurde in de tijd (2011-2016) dat we op Ibiza woonden. Na een uitermate dorstig eerste Ibiza-jaar keken we elkaar aan en besloten dat het wel even genoeg was geweest. We hebben bijna 2 jaar helemaal geen alcohol gedronken. En toen zijn we voorzichtig - met een glaasje per dag - weer begonnen. Dat hebben we moeiteloos volgehouden tot afgelopen weekend.

‘We hebben uit betrouwbare bron vernomen dat als we in september 50.000 Mannenzakenbezoekers per maand mogen noteren, we een geweldige fles alcoholvrije champagne mogen opentrekken.’

Grote Liefde was zich aan het voorbereiden op een PR-klus voor KWF Kankerbestrijding en vond op de site van KWF een artikel over de relatie tussen kanker en alcohol. Het was letterlijk en figuurlijk de druppel. Want twee weken eerder was er al veel media-aandacht geweest vanwege artikelen in het medische vakblad The Lancet over de link tussen alcohol en kanker. Zelfs het spreekwoordelijke glas rode wijn per dag is eigenlijk al teveel van het goede. Op bepaalde aandoeningen heeft dat glas een gunstige invloed, maar de geleerden zijn het erover eens dat het niet opweegt tegen de nadelen.

Dit zijn geen Jip & Janneke bubbels!

De keuze was snel gemaakt. We zijn meteen helemaal gestopt met ‘drinken’. En toen bedachten Mick en ik het volgende. Op 1 mei hopen we klaar te zijn met het prepareren van onze Mannenzakensite voor de volgende stap in onze groei naar volwassenheid. En daarom vonden we 1 mei een mooi moment om Mannenzaken 100% alcoholvrij te maken. Maar we hebben uit betrouwbare bron vernomen dat als we in september 50.000 Mannenzakenbezoekers per maand mogen noteren, we een geweldige fles alcoholvrije champagne mogen opentrekken. Dat wordt de Richard Juhlin Rosé, een elegante mousserende wijn die door zorgvuldige rijping in eikenhouten vaten een zachte, echte champagne-smaak heeft. En die de naam draagt van niet zomaar iemand, maar van ’s werelds grootste champagnekenner. Richard Juhlin heeft meer dan 8500 Champagnes geproefd en staat daarmee in het Guinness Book Of Records. Daarnaast schrijft hij voor belangrijke bladen als Spectacle du Monde, la revue de Champagne en Wine International. Als hij zijn naam geeft aan een alcoholvrije champagne, kun je er gevoeglijk van uitgaan dat dit geen Jip & Janneke bubbels zijn!

 

 

Deel dit artikel