Laat Madonna en Lourdes lekker met rust

Actueel

Laat Madonna en Lourdes lekker met rust

Door -

Deel dit artikel

De ijskappen smelten, Trump en Kim Jong-un oefenen om beurten in het drukken op de kernknop en in Amerika verwacht men dat de opiaten-epidemie dit jaar nog meer slachtoffers gaat opeisen. Maar de wereld maakt zich druk om wat er onder de oksels van vreemden groeit.

Mag ik even lachen? Het was gisteren het internationale nieuws van de dag. Madonna had op social media een foto geplaatst van zichzelf met dochter Lourdes met daarbij de tekst 'We are ready for you 2018!' en waarbij pontificaal het okselhaar van kindlief te zien was. Was het een onsmakelijke foto? Geenszins. Was het een aanstootgevende foto? Oh, echt niet. Ik vond het juist een most  glamorous picture.

Ze noemt het ontborren

Maar de reagluurders van over de hele wereld, aangewakkerd door de internationale media, spraken er schande van. De consensus? Het was een onsmakelijk gezicht. Vorig jaar, toen dochter Lourdes in april strandfoto's liet zien waarop haar okselhaar te zien was, gebeurde precies hetzelfde. De trolls en social media bully's rolden toen over elkaar heen om er iets hatelijks, naars en schofterigs over te zeggen.

En zelfs ik trim mijn okselhaar tot een crew cut, want dan pakt mijn deo beter

Ben ik een fan van okselhaar bij vrouwen? Niet bepaald. Mijn lief houdt van een vol kapsel, maar van weinig lichaamshaar en dat vind ik eerlijk gezegd wel zo prettig. Zij heeft een mooie naam bedacht voor het werkwoord ontharen. Ze noemt het ontborren. Van Bor de Wolf uit de Fabeltjeskrant, die – de 50méér mannen en vrouwen onder ons weten dat nog – nogal harig was. En zelfs ik trim mijn okselhaar tot een crew cut, want dan pakt mijn deo beter.

Powerwoman en rolmodel

Maar lieve, lieve mensen, als dochter Lourdes en Madonna, van wie bekend is dat ze een oksel-fetish heeft (zie onderstaande scène uit haar doorbraak-film Desperately Seeking Susan uit 1985), zich liever niet scheren en trots zijn op hun begroeiing, wie ben ik dan om daar iets van te vinden, laat staan er iets over te melden op social media? Komt misschien nog bij dat ik Madonna, die dit jaar 60 wordt, een absolute powerwoman en misschien wel het mooiste rolmodel voor vrouwelijke leeftijdsgenoten vind.

Met okselhaar of zonder okselhaar.  

Deel dit artikel