Kunstenaars, wetenschappers en journalisten ondermijnen de maatschappij!

Actueel

Kunstenaars, wetenschappers en journalisten ondermijnen de maatschappij!

Door -

Deel dit artikel

Het zal je maar gezegd worden. Mannenzakenmannen Mick Boskamp en Willem Schouten, beiden al ruim 40 jaar werkzaam in de journalistiek, voelen zich toch een tikje in hun kruis getast. Vandaar het veelgelezen stukje op Mannenzaken’s Facebookpagina van afgelopen donderdag.

Net als Wilders, die kunst een linkse hobby vindt, heeft ook Baudet blijkbaar niet veel op met kunst, journalistiek en wetenschap. In zijn bizarre speech gaf Baudet de waarschuwing af dat kunstenaars, wetenschappers en journalisten de maatschappij ondermijnen.

Ondermijn je als levenskunstenaar dan ook de maatschappij?

En ja, dan kunnen de volgers van Mannenzaken, als zijnde levenskunstenaars, zich ook aangesproken voelen. En volstrekt logisch dat de schrijvende kunstenaars van Nederland zich – aan het begin van het jaarlijkse Boekenbal - ook massaal uitspraken tegen de maatschappelijke visie van de leider van Forum voor Democratie. Hoewel? Er stond eigenlijk maar één man op... Freek de Jonge. Hij zou er waarschijnlijk deze grap over hebben gemaakt: ‘Ik stond op als één man!’

Freek is een man die we hooglijk bewonderen. Lees vooral onze brief aan Freek. En hoe vreemd dan dat journalisten, of in ieder geval mensen die zich journalistiek uiten in diverse media, Freek’s actie met grof geschut afknallen. AD.nl verzamelde er een paar:

Volkskrant-columnist Arthur van Amerongen: ‘En dan mag je nog blij zijn dat de demente clown Freek de Jonge niet in zijn blote reet rondhuppelde.’ Muzikante Aafke Romijn noemt de actie ‘gênant in het kwadraat.’ Ook Boulevard-presentator Luuk Ikink heeft het over ‘gênant’. Telegraaf-chef Kamran Ullah: ‘Als ik Freek de Jonge zie of hoor dan ben ik voorstander van een lagere AOW-leeftijd voor cabaretiers en een verbod om daarna nog in het openbaar op te treden.’ En Jan Roos: ‘Freek de Jonge was in de jaren ‘30 nog grappig.’

Als je als journalist of muzikant dergelijke meningen – al dan niet tongue in cheek bedoeld – kunt opschrijven, dan ondermijn je natuurlijk niet de maatschappij. Je graaft – op termijn – hooguit je eigen graf. Tenzij dit alles bedoeld was als openlijke sollicitatie tot copywriter of huismuzikant voor Baudet.

Deel dit artikel