Koot&Bie - Waar gáát dit over?!

Actueel

Koot&Bie - Waar gáát dit over?!

Door -

Deel dit artikel

Ooit was er een tijd dat mensen, die iets met elkaar wilden delen, tegenover elkaar gingen zitten en in gesprek gingen.

In dat gesprek konden met oogopslagen, stemverheffingen en fluistertonen, armgebaren en andere vormen van lichaamstaal de woorden kracht worden bijgezet.

Top satire: een ‘Goed Gesprek’ dat – ondanks alle veelbetekende lichaamssignalen – helemaal nergens over gaat. Ook hierin waren de heren hun tijd ver vooruit.

Daar hebben we vandaag de dag dus onze ‘social kanalen’ voor: Facebook, Twitter, Instagram…  En zelfs het netwerkplatform LinkedIn begint zich steeds meer tot een praatgroep ontwikkelen. Waarbij emoticons de rol van lichaamstaal spelen. En stemverheffingen steeds vaker worden uitgebeeld door – laten we het beestje maar bij de naam noemen – idioot grof en bot taalgebruik.

Dit schijnt geen goede ontwikkeling te zijn. Zijn we het mee eens. Maar ga nou niet de schuld geven aan het platform of sociaal kanaal waar het allemaal op plaatsvindt. Slap lullen en agressief taalgebruik zitten de mens in de genen en is van alle tijden. Koot & Bie laten dat op heerlijke wijze zien en horen in een ‘Goed Gesprek’ dat – ondanks alle veelbetekende lichaamssignalen – helemaal nergens over gaat. Zonder dat ze het zich beseften, toonden ze ons de voorbode van de hedendaagse social media-gesprekken. Die, dat is wél waar, iets te vaak helemaal nergens over gaan. Ook hierin waren de heren hun tijd ver vooruit.

Deel dit artikel