Koot&Bie - Pre-serveer video

Actueel

Koot&Bie - Pre-serveer video

Door -

Deel dit artikel

Morgen is de mannenfinale van Roland Garros. Verheugen we ons erg op. Maar wat doen we in al die minuten dat Nadal zich plukkend en veugelend voorbereid op zijn service? Dan kijken we lekker naar een pre-serveer video van Koot&Bie.

Zoals deze briljante persiflage op Martin Simek, die een erotisch dubbelspel met de onvolprezen Diana ‘Weet je wel, weet je niet’ Charité probeert te spelen.

Weet je wel, weet je niet

Wat maakt deze video nou zo bijzonder? Twee dingen. Koot&Bie. Wim de Bie speelt de rol van oud-tennisser en oud-tenniscoach Martin Simek – die in die tijd (1996) ook een soort van nationale knuffelman was op radio en tv - op een manier die de leden van Koefnoen moet hebben geïnspireerd. Maar Bie gaat verder dan het perfect persifleren… Hij fileert de gespeelde oprechte interesse van Simek in de – vooral vrouwelijke - medemens tot op het bot.

Kees van Kooten speelt met zichtbaar veel genoegen de rol van de voormalige mannensloopster Diana Charité. Met een rook- en drankstem waar Tom Waits nog wat van leren introduceert Diana het fameuze ‘Weet je wel, weet je niet’ tussenzinnetje. En geef toe, we hebben het allemaal te pas en te onpas gebruikt, dat schitterende zinnetje. Maar ook Van Kooten voegt iets toe. Waarschijnlijk heeft Kevin Spacey voor zijn rol in House of cards de kunst van het veelbetekend in de camera kijken afgekeken van la Charité. Dit is één van de beste 3 minuten Nederlandse televisie ooit.

Zo, en waarschijnlijk is Nadal nu toe aan het daadwerkelijk slaan van zijn eerste service.

Deel dit artikel